ANASAYFA TARİFLER EGE YEMEKLERİ ETLİ EKMEK DOLMASI

Etli Ekmek Dolması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Etli Ekmek Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 1 bayat çavdar ekmeği
  • 500 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 2 kahve fincanı sıcak su
  • 6 taze soğan
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 demet maydanoz veya dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Etli Ekmek Dolması Nasıl Yapılır?

  • Ekmeğin bir ucunu keserek kapak şeklinde açın. Kaşık yardımıyla içini çıkarıp bir kaba ufalayın.
  • Taze soğanları temizleyip kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Dereotu veya maydanozu temizleyip kıyın.
  • Kuşbaşı eti tencereye alın. 1 fincan su ilave ederek suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • 1 fincan su daha ekleyip kapağı kapalı olarak pişirin. Gerekirse 1 fincandan fazla olmamak kaydıyla su ekleyip pişirmeye devam edin. Et suyunu çekince tencereyi ocaktan indirin.
  • Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Taze soğanları ekleyip hafif sarartın. Ekmek içi, sarımsak, salça, tuz ve baharatları ekleyip 2-3 dakika kavurun.
  • Kuşbaşı et, dereotu veya maydanozu ilave edip karıştırın ve tavayı ocaktan alın.
  • İç malzemeyi bir kaşıkla hiç boşluk bırakmayacak şekilde ekmeğin içine doldurun. Çıkardığınız kapağı ağzına kapatın.
  • Büyük bir tencereye ısıya dayanıklı bir kâseyi ters yerleştirin. Ekmeği kâsenin üzerine oturtun. Kâsenin seviyesini geçmeyecek kadar su ekleyin.
  • Kapağı kapalı olarak orta ateşte 15-20 dakika pişirin. Ekmeği tencereden alıp dilimleyerek servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, Konya usulü etli ekmek tarifine göz atarak sofralarınızı renklendirebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!