ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ KONYA USULÜ ETLİ EKMEK

Konya usulü etli ekmek

Konya usulü etli ekmek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Konya usulü etli ekmek tarifi için malzemeler

Üzeri için

  • 400 g yağlı dana kıyma
  • 1 soğan
  • 1 domates
  • 3-4 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Hamuru için

  • 500 g un
  • 1 çay kaşığı yaş maya
  • 350 g ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Açmak için

  • 1 su bardağı un

Konya usulü etli ekmek Nasıl Yapılır

  • Hamuru için unu geniş bir yoğurma kabına alın. Ortasını açarak havuz yapın ve yaş maya, su, tuz ilave edin. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 45-50 dakika dinlendirin.
  • İç harcı için kıymayı bir karıştırma kabına alın. Rendelediğiniz soğanı, küp doğradığınız domatesi ve ince kıydığınız maydanozu ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp karıştırın.
  • Mayalanan hamuru 8 eşit bezeye ayırın. Bezelerin üzerine un serperek bir merdane yardımı ile hazır yufka inceliğinde açın. Üzerlerine kıymalı harçtan koyup, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Fırından alıp dikdörtgen parçalar elde edecek şekilde dilimleyin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.