ANASAYFA TARİFLER PİDE TARİFLERİ KONYA BIÇAK ARASI PİDE

Konya Bıçak Arası Pide

Konya Bıçak Arası Pide

Konya mutfağına özgü bir lezzet olan bıçak arası, oldukça sevilen bir pide çeşididir. İnce açılan hamur, etli harç ile doldurulur ve fırına verilir. Özellikle domates ve biber, bıçak arası pideye çok yakışmaktadır. Ayranla birlikte servis edilen bıçak arası pideyi, 1 saat gibi kısa bir sürede hazırlayabilirsiniz. Peki, evde Konya usulü bıçak arası pide nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, bıçak arası pide tarifi için detaylara geçebiliriz.

Farklı pide çeşitlerini merak edenler için Trabzon'a özgü yağlı pide ve Samsun'a özgü Bafra pidesi tarifini öneriyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Konya Bıçak Arası Pide Tarifi İçin malzemeler

Hamur için:

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı su

Üzeri için:

  • 2 adet domates
  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 adet biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Konya Bıçak Arası Pide Nasıl Yapılır?

  • Hamur için; Un, maya ve suyu bir kabın içerisine ekleyerek karıştırın.
  • Hamur kıvam aldığında üzerine tuz ekleyin ve güzelce yoğurun.
  • Hazırladığınız hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin.
  • İç harcı için; Kuşbaşı etleri küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Aynı şekilde domates ve biberi de ufak ufak doğrayın.
  • Domates, biber ve etin üzerine baharatları ekleyerek harmanlayın.
  • Hamur mayalandıktan sonra, unlanmış mutfak tezgahına alın ve merdane yardımıyla ince bir şekilde açın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Açtığınız hamurları tepsiye dizin.
  • Hamurların üzerine kenarda boşluk kalacak şekilde iç harç ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında hazırladığınız pideleri pişirin.
  • Konya usulü bıçak arası pidesini, dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Bıçak Arası Pide Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Hamurun daha hızlı mayalanması için, oda sıcaklığında bekletin.
  • Tarifte kuşbaşı et yerine ince çekilmiş kıyma da kullanabilirsiniz.
  • Hamurları tepsiye dizerken aralarında boşluk bırakın.
  • İç harcın, hamurdan dökülmemesi için kenarlarını kıvırabilirsiniz.
  • Her fırının pişirme süresi farklıdır. Bu yüzden pidelerinizi sık sık kontrol edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!