ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ SAC ARASI

Sac Arası

Sac arası

Konya'nın yöresel tatlılarından biri olan sac arası, özellikle düğünlerde servis edilmesiyle bilinir. Özel olarak hazırlanan sac arası, eskiden iki sacın arasında pişirildiği için bu ismi almıştır. Yufkaların içinde ve üzerinde antep fıstığı kullanılır. Şerbetli bir tatlı olan sac arası, kaymak veya dondurma ile birlikte servis edilir. Konya'nın birçok restoranında ve lokantasına sac arası tatlısına rastlamak mümkündür. Malzemeleri hazır ettiyseniz, sac arası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Şerbetli tatlı sevenler için; Maraş usulü çullama tatlısı ve Kilis mutfağından cennet çamuru tarifini öneriyoruz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sac Arası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Bir tutam tuz
  • Aldığı kadar un

Arası için

  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • 250 g tereyağı
  • 250 g kaymak

Şerbeti için

  • 3 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı su
  • 2~3 damla limon suyu

Üzeri için

  • İri çekilmiş Antep fıstığı

Sac Arası Nasıl Yapılır?

  • Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alın.
  • Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurup hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Üzerlerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamurları buğday nişastası ile baklavalık yufka inceliğinde açın.
  • Hamurlardan birinin üzerini tereyağı ile yağlayıp ortadan ikiye katlayın ve yuvarlak tarafına kaymak sürüp düz tarafa doğru rulo şeklinde sarın.
  • Ruloyu yağlanmış fırın tepsisine gül böreği şeklinde sararak yerleştirin. Hamurlar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • Kalan tereyağını hamurların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
  • Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir süre daha kaynatıp soğumaya bırakın.
  • Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tatlının şerbeti çekmesi için 1 saat bekletin. İri çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyip ılık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!