ANASAYFA MUTFAK OKULU SIRRI SOSUNDA SAKLI...

SIRRI SOSUNDA SAKLI...

Sırrı sosunda saklı...

Muhteşem soslar resim galerisi için TIKLAYIN

Gerçekten sossuz yendiğinde çok vasat kalabilecek etler, balıklar, sebzeler ve salatalar, enfes bir sosun sihirli dokunuşuyla lezzet şölenine dönüşen yemek tarifleri olarak karşımıza çıkar.

Ne kadar çok tat, koku ve rayiha birbirine kaynaşırsa, ortaya çıkan sos o kadar lezzetlidir. Bu bakımdan malzemelerin birbirlerine kaynaşması için sos kararında pişirilmelidir.

Cipslere ve çiğ sebzelere yakışan soslar

Antepfıstıklı sos

Bir kahve fincanı antepfıstığının kabuğunu soyup 1 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. Ocaktan alıp süzün. Soğuyunca havanda dövün. 1 çorba kaşığı gülsuyu, 1 diş ezilmiş sarımsak, 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber, 2 tatlı kaşığı soya sosu, 1 tatlı kaşığı tozşeker ve 1 çorba kaşığı su ilave edip iyice karıştırın.
 
Yoğurtlu sos (Lübnan mutfağı)

Bir yumurtanın akını mikserle iki misli kabarıncaya kadar çırpın. Sos tenceresine alıp yoğurt, 2 çorba kaşığı mısır nişastası ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edin. Karışımı bir taşım pişirip kısık ateşe alın. Tahta kaşıkla hep aynı yönde çevirerek koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. Koyulaşan sosu ocaktan alıp hemen servis yapabilirsiniz. Servis yapmadan önce damak tadınıza en uygun baharatı seçip ilave edip servis edebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.