ANASAYFA TARİFLER SOS TARİFLERİ KARNABAHAR DİP SOS

Karnabahar Dip Sos

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karnabahar Dip Sos Tarifi İçin malzemeler

  • 1 küçük karnabahar
  • 1 soğan
  • 2 su bardağı süt
  • 10 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Frenksoğanı

Karnabahar Dip Sos Nasıl Yapılır?

Karnabaharları küçük parçalara ayırın. Soğanın kabuğunu soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın ve tencereye alın. Üzerine süt ekleyip 15-20 dakika pişirin.

Kevgir yardımıyla soğan ve karnabaharları çıkarıp mutfak robotuna aktarın. Üzerine 1 kepçe süt ekleyip karıştırarak püre haline getirin. Kıvamı koyu olursa tekrar süt ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Karışımı kaseye alın. Üzerine eritilmiş tereyağı döküp doğranmış frenksoğanı serpiştirin. Cips veya kızarmış ekmek ile servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!