Ev Yapımı Cips Tarifleri: Çıtır Çıtır 10 Nefis Cips Tarifi

Evde cips nasıl yapılır? Cips çeşitleri nelerdir? Evde kolayca yapabileceğiniz cips tariflerini yazımızda derledik. İşte, çıtır çıtır atıştırabileceğiniz 10 farklı cips tarifi:
Ev Yapımı Cips Tarifleri: Çıtır Çıtır 10 Nefis Cips Tarifi
09 Ağustos 2021, 10:55

Hazır atıştırmalıklara doyamayanları böyle alalım.. Evdeki malzemelerle kendi cipslerini hazırlamaya ne dersiniz? Katkı maddesi kullanılmadığı için daha sağlıklı olan ev yapımı cipsler, dışarıda satılanları aratmayacak bir lezzette. Peki evde cips yapımı için hangi malzemeler gerekiyor? Yapacağınız cips çeşidine göre malzemeler değişiklik gösterse de, lezzetini arttırmak için kullanılan zeytinyağı, tuz, toz biber ve karabiber hemen hemen her tarifte yer alıyor. Ev yapımı cipsleri hazırlarken harcanan toplam süre ise yaklaşık 30-40 dakika arası. Cipslerin tadına baktıktan sonra, harcadığınız süre için 'bu lezzete kesinlikle değerdi' diyeceğinizden şüphemiz yok. Mutfağa geçip kolları sıvayın, işte birbirinden lezzetli ev yapımı 10 farklı cips tarifi:


  1. Patates Cipsi


Malzemeler;

  1. 2 adet patates
  2. 2 diş sarımsak (isteğe göre)
  3. Pul biber
  4. Karabiber
  5. Tuz
  6. Zeytinyağı


Yapılışı: Patatesler güzelce yıkanır, kurulanır. Kabukları soyulur ve ince ince halka şeklinde doğranır. Kalan bütün malzemeler ile birleştirilir ve güzelce harmanlanır. Fırında 190 derecede 25-30 dakika kontrol edilerek pişirilir. Afiyet olsun.


  1. Tortilla Cipsi


Malzemeler;

  1. 2 adet tortilla ekmeği
  2. Sarımsak
  3. Zeytinyağı
  4. Tuz
  5. Pul biber


Yapılışı: Tortillalar cips için istenilen boyutta kesilir, zeytinyağı ve baharatlarla buluşturulur. 200 derece fırında 10-15 dakika pişirilir. Afiyet olsun.


  1. Makarna Cipsi


Malzemeler;

  1. ½ paket makarna
  2. Tuz
  3. Kızartmak için Ayçiçek yağı
  4. 1 yemek kaşığı un
  5. ½ yemek kaşığı nişasta
  6. Karabiber
  7. Pul biber


Yapılışı: Makarna haşlanır ve süzgeç ile suyu iyice süzülür. Haşlanan makarna un ve nişasta karışımına bulanır ve kızgın yağa atılır. Yağdan çıktığı gibi baharatlara bulanan makarna cipsi servis edilir. Afiyet olsun.


  1. Nohut Cipsi


Malzemeler;

  1. 220 gr haşlanmış nohut
  2. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  3. 1 çay kaşığı pul biber
  4. 1 diş sarımsak ya da sarımsak tozu
  5. 1 çay kaşığı tuz


Yapılışı: Haşlanmış nohutların kabukları soyulur. Bir kaseye alınır ve kalan bütün malzeme ile harmanlanır. Bir tepsiye koyulur ve 200 derecede 20 dakika pişirilir. Afiyet olsun.


  1. Pancar Cipsi


Malzemeler;

  1. 2 adet kırmızı pancar
  2. 2 diş sarımsak
  3. Pul biber
  4. Karabiber
  5. Tuz
  6. Zeytinyağı


Yapılışı: Pancarlar güzelce yıkanır, kurulanır. Kabukları soyulur ve ince ince halka şeklinde doğranır. Kalan bütün malzemeler ile birleştirilir ve güzelce harmanlanır. Fırında 200 derecede 15- 20 dakika kontrol edilerek pişirilir. Afiyet olsun.


  1. Yufka Cipsi


Malzemeler;

  1. 1 adet yufka
  2. Tuz
  3. Karabiber
  4. Kekik
  5. Nane
  6. Pul biber
  7. 3 yemek kaşığı zeytinyağı


Yapılışı: Yufkayı tezgaha serilir ve cipsin hangi boyutta olmasını istiyorsanız ona göre kesilir. Bir kapta zeytinyağı ve baharatları iyice karıştırılır. Yufka parçalarını zeytinyağlı karışıma bulayıp fırın tepsisine dizilir. 180 derecede 15 dakika pişirilir. Afiyet olsun.


  1. Kabak Cipsi


Malzemeler;

  1. 2 adet kabak
  2. Nane
  3. 1 diş sarımsak
  4. Pul biber
  5. Karabiber
  6. Tuz
  7. Zeytinyağı


Yapılışı: Kabaklar yıkanır, kabukları soyulur ve ince ince doğranır. Halka halka doğranan kabaklara sarımsak ezilir. Kalan bütün malzemeler ile birleştirilir ve güzelce harmanlanır. Fırında 160 derece de çıtır olana dek pişirilir. Afiyet olsun.


  1. Havuç Cipsi