Şeftali Dip Soslu Satay Tavuk

Şeftali Dip Soslu Satay Tavuk
12 Ağustos 2021
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Şeftali Dip Soslu Satay Tavuk için

Malzemeler

  • 2 şeftali
  • 400 gr tavuk göğüs eti
  • 5~6 dal kişniş
  • 3 dal Frenk soğanı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 5~6 damla tabasko (acı baharat sosu)
  • Karabiber

Satay marinatı için

  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı köri ezmesi
  • 1 yemek kaşığı balık sosu
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi sütü
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
Şeftali Dip Soslu Satay Tavuk

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk etlerini ince uzun şeritler halinde kesip bir kaba alın. Diğer taraftan marine için gerekli malzemeleri blender’dan geçirin.
  2. Tavuk etlerinin üzerine gezdirip iyice karıştırın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Şeftalilerin kabuklarını soyup blender’dan geçirin.
  3. Kişniş ve Frenk soğanını ince doğrayıp üzerine ilave edin. Diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın.
  4. Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. Tavuk etlerini uzun tahta şişlere geçirip ızgarada pişirin. Servis tabağına alın. Hazırladığınız şeftalili dip sos ile servis yapın. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo