ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ MARİNE EDİLMİŞ KUZU KEBAP

Marine Edilmiş Kuzu Kebap

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Marine Edilmiş Kuzu Kebap Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 750 gr kuzu kuşbaşı (orta yağlı)
  • 200 kiraz domates
  • 3 sivri biber

Marine için

  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı acı biber salçası
  • Pul biber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
  • 2 soğan
  • 2 havuç
  • İnce lavaş
  • Maydanoz

Marine Edilmiş Kuzu Kebap Nasıl Yapılır?

Soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın. Soğanın suyunu, rendelenmiş sarımsakları, yoğurdu, salçayı, zeytinyağını, tuzu ve baharatları karıştırın. Eti ilave edip karıştırın. Üzerini streç film ile örtüp buzdolabında 3-4 saat marine edin. Biberleri etlere uygun büyüklükte kesin. Şişe sırasıyla biberi, domatesi ve eti dizin. Tüm şişleri aynı şekilde hazırlayın. Izgarada kızarıncaya kadar veya fırında 180 derecede yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Servis tabağına lavaşı, üzerine kebabı, yanına rendelenmiş havucu ve ince doğradığınız soğanı ekleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!