ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ MİLFÖYLÜ TARİFLER AVOKADOLU DİP SOS VE ÇITIR ÇUBUKLAR

AVOKADOLU DİP SOS VE ÇITIR ÇUBUKLAR

Avokadolu dip sos ve çıtır çubuklar
4 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Avokadolu dip sos ve çıtır çubuklar tarifi için malzemeler

Avokadolu dip sos için

  • 2 avokado
  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Çıtır çubuklar için

  • 2 milföy hamuru
  • 1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
Avokadolu dip sos ve çıtır çubuklar Nasıl Yapılır

  • Dip sos için avokadoların içlerini çıkartıp geniş bir kaseye alın. Üzerine süzme yoğurt, hardal ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp karıştırın.
  • Çıtır çubuklar için milföy hamurlarını bir merdane yardımıyla ince açın ve üzerlerine rendelenmiş parmesan peyniri serpin. Elinizle uzunlamasına yuvarlayarak rulo şeklinde sarın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Dip sosla beraber servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!