ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER TADIMLIK TARİFLER: DAVET SOFRALARI İÇİN 13 FARKLI TADIMLIK TARİF

TADIMLIK TARİFLER: DAVET SOFRALARI İÇİN 13 FARKLI TADIMLIK TARİF

Davet sofralarında ne ikram edilir? Tadımlıklar nasıl hazırlanır? Kalabalık sofralarda hangi tadımlıklara yer verilir? İşte, sofralarınızı eksiksiz yapacak 13 nefis tadımlık tarifi:
Tadımlık Tarifler: Davet Sofraları İçin 13 Farklı Tadımlık Tarif

Davet sofralarının olmazsa olmazı haline gelen tadımlıklar, küçük porsiyonlar halinde sunulur. Kimi zaman yemekten önce, kimi zamanda yemeğin yanında sunulan tadımlıklar, hafif besinlerden seçilmelidir. Tadımlıkların sunumu da normal yemeklere göre daha küçük ve şık olmalıdır. Bu sayede sofra eksiksiz bir hale getirilir. Peki, davet sofralarında hangi tadımlıklar sunulur? İşte, sofralarınızı ziyafete çevirecek 13 farklı tadımlık tarifi:



İtalyan antipasti olarak da bilinen bruschetta, ana yemeklerden önce sunulur. Bruschetta, kızarmış ekmek dilimleri, domates, zeytin, mantar gibi malzemelerle hazırlanarak ordövr tabağında sunulur.



Fransız mutfağından dünyaya yayılan volovan, milföy hamuru ile hazırlanır. İç harcında mantar, zeytin, peynir gibi hafif besinler tercih edilir. Yemeklerin yanında ikram edilir.



Ricotta peyniri, ıspanak ve somon ile hazırlanan rulolar, yemeklerin yanında sunulabilir. Ortalama 30-40 dakikada hazırlanan somon rulolara kürdan batırarak daha kolay servis edebilirsiniz.



Islak hamburgerler ana yemek olarak görülse de, küçük porsiyonlar halinde sunulabilir. Özellikle atıştırmalıklarla dolu bir sofra hazırlamak istiyorsanız, sofranın baş köşesini ıslak hamburgerler için ayırın.



Ton balığı olarak da bilinen orkinosu, carpaccio hazırlar gibi ince dilimler halinde kesebilirsiniz. İsteğe göre sebze demetiyle birlikte sunulan orkinos, hem sağlıklı, hem de lezzetli bir yemektir.



Görünümü sushiye benzeyen kimbap, Kore mutfağının en sevilen yemeklerindendir. Hasta ziyareti, piknik veya işe giderken kutular halinde götürülen kimbaplar, sofraların tamamlayıcısı olacak.



Milföy hamuru, kaşar peyniri, beyaz peynir ve maydanoz ile hazırlanan külahlar, şık sunumu ile herkesi kendine hayran bırakacak. Ortalama 25 dakikada hazırlanan külahları, tadım tabaklarında servis edebilirsiniz.



Klasik krepleri davet sofraları için sucuk ve kırmızı biber ile zenginleştirerek sunmaya ne dersiniz? Hazırlaması 20 dakikadan daha kısa süren sucuklu krepler, özellikle öğle yemeklerinin vazgeçilmezidir.