ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ SOMONLU MUFFİNLER

Somonlu Muffinler

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Somonlu Muffinler Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr somon füme dilimleri
  • 300 gr un
  • 100 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 200 ml süt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı taze soğan
  • 1 yemek kaşığı taze rezene
  • 250 ml krema
  • 50 gr süzme yoğurt
  • 50 gr labne peyniri

Servis için

  • 1 yemek kaşığı siyah ve kırmızı havyar
  • 5~6 dal dereotu

Somonlu Muffinler Nasıl Yapılır?

Bir kapta süt, un, kabartma tozu, tereyağı ve yumurtaları mikserle iyice çırpın. İnce doğranmış yeşil soğan ve rezeneleri ekleyip karıştırın. Hamuru yağlanıp unlanmış muffin kalıplarına paylaştırın. Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin. Bir kasede süzme yoğurt, labne peyniri ve kremayı çırpıp buzdolabında yarım saat bekletin. Pişen muffinleri fırından alın ve soğumaya bırakın. Muffinlerin üzerine çay kaşığı yardımıyla yoğurtlu ve labneli kremayı şekil vererek bolca paylaştırın. Üzerine ufak somon füme dilimleri yerleştirin. Siyah ve kırmızı havyar ve dereotuyla süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!