ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ SOMONLU MUFFİNLER

Somonlu Muffinler

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Somonlu Muffinler Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr somon füme dilimleri
  • 300 gr un
  • 100 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 200 ml süt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı taze soğan
  • 1 yemek kaşığı taze rezene
  • 250 ml krema
  • 50 gr süzme yoğurt
  • 50 gr labne peyniri

Servis için

  • 1 yemek kaşığı siyah ve kırmızı havyar
  • 5~6 dal dereotu

Somonlu Muffinler Nasıl Yapılır?

  • Bir kapta süt, un, kabartma tozu, tereyağı ve yumurtaları mikserle iyice çırpın.
  • İnce doğranmış yeşil soğan ve rezeneleri ekleyip karıştırın. Hamuru yağlanıp unlanmış muffin kalıplarına paylaştırın.
  • Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin.
  • Bir kasede süzme yoğurt, labne peyniri ve kremayı çırpıp buzdolabında yarım saat bekletin.
  • Pişen muffinleri fırından alın ve soğumaya bırakın. Muffinlerin üzerine çay kaşığı yardımıyla yoğurtlu ve labneli kremayı şekil vererek bolca paylaştırın.
  • Üzerine ufak somon füme dilimleri yerleştirin. Siyah ve kırmızı havyar ve dereotuyla süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!