Yufkadan Külahlar

Yufkadan Külahlar
04 Şubat 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yufkadan Külahlar için

Malzemeler

  • 10 kare milföy hamuru
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 çorba kaşığı mısırözü yağı
  • 4 dilim pastırma
  • 1 kahve fincanı süt
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 100 gr ufalanmış beyaz peynir
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
Yufkadan Külahlar

Nasıl Yapılır

  1. Milföy hamurlarını mutfak tezgahının üzerine alın.2 santim ince şeritler halinde kesin.
  2. Hamurları yağlanmış külah şeklindeki ısıya dayanıklı kalıpların etrafına sarın.
  3. Üzerlerine mısırözü yağı ile çırpılmış yumurta sarısından sürün.
  4. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın.
  5. Peynirleri bir kaba alıp harmanlayın. Sütü ilave edip ezin. Pastırmaları küçük kesip ekleyin.
  6. Hazırladığınız karışımı milföylerin içine paylaştırın. Uçlarını kıyılmış maydanoza bulayıp servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo