ANASAYFA TARİFLER MİLFÖYLÜ TARİFLER YUFKADAN KÜLAHLAR

Yufkadan Külahlar

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yufkadan Külahlar Tarifi İçin malzemeler

  • 10 kare milföy hamuru
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 çorba kaşığı mısırözü yağı
  • 4 dilim pastırma
  • 1 kahve fincanı süt
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 100 gr ufalanmış beyaz peynir
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz

Yufkadan Külahlar Nasıl Yapılır?

  • Milföy hamurlarını mutfak tezgahının üzerine alın.2 santim ince şeritler halinde kesin.
  • Hamurları yağlanmış külah şeklindeki ısıya dayanıklı kalıpların etrafına sarın.
  • Üzerlerine mısırözü yağı ile çırpılmış yumurta sarısından sürün.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın.
  • Peynirleri bir kaba alıp harmanlayın. Sütü ilave edip ezin. Pastırmaları küçük kesip ekleyin.
  • Hazırladığınız karışımı milföylerin içine paylaştırın. Uçlarını kıyılmış maydanoza bulayıp servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!