ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ MİLFÖYLÜ LOKMALIKLAR

Milföylü Lokmalıklar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Milföylü Lokmalıklar Tarifi İçin malzemeler

  • 10 kare milföy hamuru
  • Taze nane yaprakları
  • 50 gr kaymak
  • 1 kase kurutulmuş domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 kase siyah zeytin
  • 1 tutam kekik

Milföylü Lokmalıklar Nasıl Yapılır?

  • Kurutulmuş domatesleri ılık suda bekletip küçük doğrayın ve kekikle tatlandırın.
  • Kurutulmuş domatesleri zeytinyağı ile kavurun. Domates salçası ekleyip bir kaç dakika daha kavurun.
  • Milföyleri tezgahın üzerine yayın. Her milföy karesinden iki yuvarlak (biri büyük diğeri küçük) hamur çıkarın.
  • Büyük yuvarlak milföy hamurunun üzerine küçük milföyü yerleştirin. Kenarlarından parmak uçlarınızla bastırarak yapıştırın, ortasını hafif çukurlaştırın.
  • Milföyleri fırın tepsisine dizin. Pişme esnasında çok fazla kabarmaması için her çukurun içine bir kaç tane bakliyat serpiştirin.
  • 200 dereceli fırında 10 dakika pişirin. Fırından alıp bakliyatları içinden çıkarın. Zeytin, taze nane yaprakları, kurutulmuş domates ve kaymakla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!