ANASAYFA TARİFLER SOS TARİFLERİ KAPARİ SOS

Kapari Sos

Kapari Sos

Akdeniz ikliminin görüldüğü yerlerde yetişen kapari, dikenli bir bitkidir. Genellikle sos yapımında kullanılan kapari, C vitamini bakımından zengindir. Kalori değeri düşük olduğu için diyet listelerinde ve salatalarda da yer verilebilir. Ülkemizde yabancı ülkelere göre daha az kullanılmaktadır. Özellikle kapari soslu dil balığı sosun en çok kullanıldığı yemeklerden biridir. Peki, kapari sos nasıl yapılır? Listede verilen malzemeleri hazırladıysanız, kapari sos yapımı için tarife geçebiliriz.

Alternatif olarak Fransız mutfağından dömi glas sos veya şaraplı sos tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kapari Sos Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı kaynar et suyu
  • Yarım su bardağı soğuk et suyu
  • 1 fincan ince kıyılmış kapari
  • 1 fincan un
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • Bir tutam tuz

Kapari Sos Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle küçük bir tencereye un, tuz ve soğuk et suyunu ekleyerek 5 dakika bekletin.
  • Çırpma teli ile karıştırarak kaynar et suyunu da ilave edin. Malzemeleri birbirine yedirin.
  • Karışımı 5-6 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın.
  • Pişirdiğiniz suyu süzgeçten geçirin. Tereyağı ve ince kıyılmış kaparileri karıştırarak diğer malzemeler ekleyin.
  • Kapari sosu, balık yemekleri ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Kapari Sos Kaç Kalori?

  • Kapari sosun 100 gramlık bir porsiyonu, 40 kaloridir. Kalori değeri düşük olan bu sosu, yemeklerinize lezzet katmak için kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!