Gremolata Sos

Geleneksel bir İtalyan çeşnisi olan gremolata, yemeklerin içerisinde sos olarak kullanılır. Et, balık ve tavuk yemeklerini tatlandıran bu sos, Akdeniz yeşillikleri ile hazırlanır. İnce ince kıyılmış bitki ve baharatların karışımından oluşur. Özellikle etin yanında sunularak tadını hafifletir. Aynı zamanda pizzaların üzerine de eklenmektedir. Malzemeler hazırsa, İtalyan usulü gremolata nasıl yapılır, birlikte görelim.
Sizler için hazırladığımız kolay makarna sosları, balık sosları ve salata soslarına göz atmayı unutmayın.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
5 dakika

Gremolata Sos Tarifi İçin malzemeler
- 1 demet maydanoz
- 1 adet limon
- 3 diş sarımsak
- 1 adet lime
- 1/4 demet kişniş
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
- 1 adet karanfil
- 1/2 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 1/4 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı tuz
Gremolata Sos Nasıl Yapılır?
- Öncelikle maydanoz ve kişniş yapraklarını bol suyla yıkayın ve ayıklayın.
- Yaprakların fazla suyunu süzdükten sonra ince ince kıyın.
- Sarımsakları ezerek küçük küçük kıyın. Limon ve lime kabuklarını rendeleyin.
- Karanfili havanda ezin ve toz haline getirin.
- Limon suyu, tuz, karabiber ve elma sirkesini bir kabın içine alın.
- Üzerine karanfil, sarımsak, maydanoz ve kişnişleri ekleyin.
- Zeytinyağını azar azar ekleyip karıştırarak sosun kıvamını ayarlayın.
- Hazırladığınız gremolata sosunu kapaklı bir kavanoza koyarak buzdolabında muhafaza edin. Afiyet olsun.
Gremolata Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Pürüzsüz bir kıvam elde etmek için, malzemeleri mutfak robotundan geçirin.
- Sosun acılığını önlemek için limon ve lime kabuklarının beyaz kısımlarını rendelemeyin.
- Dilerseniz, sosa nane, fesleğen gibi yeşillikler de ekleyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR