ANASAYFA TARİFLER SOS TARİFLERİ MOLE SOSU

Mole Sosu

Mole Sosu

Meksika'ya özgü bir sos olan mole sosu, Meksika'nın geleneksel yemeklerinde sık sık kullanılır. Özellikle tavuk etine çok yakışan bu sosta, kakao ve baharatlar ön plana çıkmaktadır. Malzemeler pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırılır. İsteğe göre can kavanoz veya şişelere doldurularak saklanabilir. Peki, mole sosu nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı mole sosu tarifine geçebiliriz.

Yemeklere lezzet katmak için kullanabileceğiniz nefis sos çeşitleri; dömi glas sos, kapari sos, acı biberli sos.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Mole Sosu Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı toz biber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet beyaz soğan
  • 1 adet jalapeno biberi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2.5 su bardağı sebze suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şekersiz kakao
  • Yarım çay kaşığı kekik

Mole Sosu Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğan, sarımsak ve jalapeno biberini yemeklik olacak şekilde doğrayın.
  • Sıvı yağı tavada kızdırdıktan sonra soğanları ekleyerek 5 dakika kavurun.
  • Jalapeno biber ve sarımsağı da soğanların üzerine ilave ederek 2 dakika daha kavurun.
  • Karışımın içerisine un, toz biber, tarçın, kekik ve kimyonu ekleyerek malzemeleri harmanlayın.
  • Malzemeleri arada bir karıştırarak soteleyin.
  • Daha sonra karışımı ocaktan alın ve içerisine sebze suyu ekleyin. Malzemeleri homojen bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın.
  • El blenderi ile malzemeleri pürüzsüz bir kıvama getirin.
  • Daha sonra tavayı tekrardan ocağa alın ve üzerine kakao, domates salçası, tuz ve tereyağını ekleyin.
  • Malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra sos kıvamı alıncaya kadar pişirin.
  • Hazırladığınız mole sosunu, et yemekleri ve pilav tariflerinin yanında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mole Sosu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Baharatların ön plana çıktığı bir sos olduğu için, malzemeleri ölçüye uygun biçimde kullanın.
  • Çırpma işleminde tortu oluşmaması için, blender kullanın.
  • Hazırladığınız sosun ağzını hava almayacak şekilde kapatarak buzdolabında 3 gün, buzluk ve derin dondurucuda ise 3 ay saklayabilirsiniz.
  • Sosu kullanacağınız zaman bir kez karıştırmanız yeterli olacaktır.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!