ANASAYFA TARİFLER SOS TARİFLERİ DÖMİ GLAS SOS

Dömi Glas Sos

Dömi Glas Sos

Fransız mutfağına özgü bir sos olan dömi glas, zengin malzemelerle hazırlanır. Hem tek başına, hem de farklı soslarla birlikte kullanılabilir. Genellikle biftek, antrikot gibi kırmızı et yemeklerinde kullanılır. Zor gibi görünse de basit adımlarla hazırlamak mümkündür. Artan sosu kavanozlara doldurarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Peki, dömi glas sos nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, evde dömi glas sos yapımı için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak şarap sosu ve pesto sosu tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Dömi Glas Sos Tarifi İçin malzemeler

  • 5 litre su
  • 4 kg kemik
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 su bardağı elma sirkesi
  • 1 su bardağı domates salçası
  • 5 adet defne yaprağı
  • 4 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 10 adet karabiber
  • Tuz

Dömi Glas Sos Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle havuç ve soğanları ince ince doğrayın. Kemikleri satın alırken parçalara ayırın.
  • Kemiği, havuç, soğan ve karabiberi fırın tepsisine koyun. 180 dereceli fırında kemikler kızarıncaya kadar pişirin.
  • Üzerine bir kahve fincanı unu ilave ederek 10 dakika daha kızartın.
  • Fırından çıkarttığınız tepsiyi ocağa alın. Üzerine bir bardak elma sirkesi ekleyin.
  • 2 dakika sonra üzerine 2 litre su ekleyerek kaynatın.
  • Tepsideki malzemeleri geniş bir tencereye aktarın.
  • Üzerine 3 litre su, tuz, defne yaprağı ve domates salçası ekleyerek kaynatın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp 10 saat pişirin.
  • Tenceredeki su azaldıkça üzerine ekleme yapabilirsiniz. Kaynatma işleminin sonunda et suyu yarı yarıya inecektir.
  • Bu suyu süzerek daha küçük bir tencereye alın. Bu sayede daha rahat kaynatabilirsiniz.
  • Hazırladığınız sosu kavanozlara doldurabilirsiniz.
  • Dömi glas sosu, dana bonfile tarifinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Dömi Glas Sos Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Öncelikle kemikleri kasapta parçalatmak daha iyi sonuç verir.
  • Sosu hazırlarken en az 5 litre su kullanmaya özen gösterin.
  • Tarifteki ölçülerden yaklaşık 2 orta kavanoz sos hazırlanmaktadır.
  • Bekleme süresini azaltmak için, tarifteki malzemeleri ölçülü bir şekilde azaltabilirsiniz.
  • Hazırladığınız sosu buzdolabında saklayarak dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!