ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER SOS TARİFLERİ AJVAR SOS

Ajvar sos

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ajvar sos tarifi için malzemeler

  • 2 kg patlıcan
  • 1 kg salçalık kırmızıbiber
  • 8 orta boy domates
  • 2 soğan
  • 8~9 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • 1.5 yemek kaşığı tuz

Ajvar sos Nasıl Yapılır

Patlıcanları ve biberleri közleyin. Soğanı yemeklik doğrayarak zeytinyağında kısık ateşte kavurun. Rendelenmiş sarımsakları rendeleyip ekleyin ve kavurmaya devam edin. Domatesleri rendeleyip karışıma ilave edin ve domates suyunu çekene kadar kavurduktan sonra kabuklarını soyduğunuz patlıcan ve biberleri ilave edin. Hazırladığınız karışımı mutfak robotunda ezin. Tuz ve pul biberi ekleyerek 10-15 dakika daha pişirin. Sıcakken kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatın ve ters çevirin. 1 gece bu şekilde beklettikten sonra serin bir yerde muhafaza edin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.