ANASAYFA TARİFLER SOS TARİFLERİ BEARNEZ SOS

Bearnez Sos

Bearnez Sos

Fransa mutfağına özgü bir sos olan bearnez, 'bearnaise sosu' olarak da bilinir. Ana malzemeleri tereyağı, yumurta sarısı ve sirkedir. Genellikle et yemekleriyle birlikte sunulur. Hazırlaması ortalama 15 dakika olan bearnez sos yapımında beyaz şarap da kullanılır. Peki, bearnez sos nasıl yapılır? Malzemeleri hazırladıysanız, bearnez sos tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak mole sosu, dömi glas sos ve guacamole sos tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bearnez Sos Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 kahve fincanı beyaz şarap
  • 100 gram tereyağı
  • 1 kahve fincanı sirke
  • 1/2 demet maydanoz
  • Tuz

Bearnez Sos Nasıl Yapılır?

  • Soğanı ince ince doğrayın ve tencerenin içerisine alın.
  • Üzerine sirke ve şarabı ilave edip biraz kaynatın.
  • Karışımı süzgeçten geçirerek sirkeli şarabı derin bir kabın içine alın ve soğumaya bırakın.
  • Kaynattığınız sirkeli şarap iyice soğuduktan sonra üzerine tuz ve yumurta sarılarını ekleyerek çırpın.
  • Su dolu bir tepsinin içerisine hazırladığınız kabı koyun ve benmari usulü eritin.
  • Bu esnada çırpmaya devam edin. Tereyağını küçük küçük karışıma ekleyin.
  • İnce kıyılmış maydanozu da ilave ederek karıştırın. Et, tavuk ve balık yemeklerinin yanında servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!