ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ SOTELENMİŞ MOR HAVUÇ

Sotelenmiş Mor Havuç

Mor havuç, Antakya bölgesinde keşir olarak bilinen mor havuç, kış aylarında bulunabilen lezzet ve sağlık deposu bir kök sebzedir. Salatalarda ve şalgam suyu yapımında kullanılır.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sotelenmiş Mor Havuç Tarifi İçin malzemeler

  • 4 mor havuç
  • 50 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı mavi ve sarı haşhaş karışımı
  • Renkli tane biber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi

Sotelenmiş Mor Havuç Nasıl Yapılır?

  • Havuçların kabuğunu temizleyip yıkayın ve çubuk şeklinde doğrayın. Tereyağını bir tavada eritip havuçları ekleyin.
  • Birkaç dakika soteleyip tuzla tatlandırın. Haşhaş tohumlarını ve şarap sirkesini ekleyin.
  • Ocaktan alıp üzerine taze çekilmiş renkli tane biber serpin. Servis yapın.



Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!