ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ SOTELENMİŞ MOR HAVUÇ

Sotelenmiş mor havuç

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sotelenmiş mor havuç tarifi için malzemeler

  • 4 mor havuç
  • 50 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı mavi ve sarı haşhaş karışımı
  • Renkli tane biber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi

Sotelenmiş mor havuç Nasıl Yapılır

Havuçların kabuğunu temizleyip yıkayın ve çubuk şeklinde doğrayın. Tereyağını bir tavada eritip havuçları ekleyinBirkaç dakika soteleyip tuzla tatlandırın. Haşhaş tohumlarını ve şarap sirkesini ekleyin. Ocaktan alıp üzerine taze çekilmiş renkli tane biber serpin. Servis yapın.

Mor havuç

Antakya bölgesinde keşir olarak bilinen mor havuç, kış aylarında bulunabilen lezzet ve sağlık deposu bir kök sebzedir. Salatalarda ve şalgam suyu yapımında kullanılır.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.