ANASAYFA TARİFLER VEJETARYEN YEMEKLERİ TERBİYELİ KEREVİZ ÇORBASI

Terbiyeli Kereviz Çorbası

Çorba, salata, turşu ve ana yemeklerin içerisinde kullanılan kerevizin ana vatanı Doğu Akdeniz ülkeleridir. Genellikle Nisan ve Mayıs aylarında hasat edilen bu besin, uzun süre dolapta saklanabilir. İçeriğindeki minerallerin yüksek olmasının yanı sıra hafızayı güçlendirir ve kansızlığı giderir. Çiğ veya pişmiş olarak tüketilebilir. Anne sütünü arttırdığı için, hamilelere önerilen sebzelerin başında gelir. Genellikle çocuklar sevmese de, faydaları saymakla bitmeyen kereviz çorbası tarifine başlayabiliriz.

Kereviz Çorbası Yanına Ne Gider?

Terbiyeli kereviz çorbasını, saksı kebabı, zeytinyağlı pırasa ve bademli brüksel lahanası ile birlikte sunabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Terbiyeli Kereviz Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kereviz
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • 6 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Bir tutam muskat
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Terbiyeli Kereviz Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Kereviz, havuç, soğan ve patatesi soyun. Soğanı kıyıp kereviz havuç ve patatesi iri iri doğrayın. Tencereye su ve limon suyunu alıp kaynatın.
  • Sebzeleri ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Sebzelerin suyunu süzün ve blenderden geçirip püre haline getirin. Sebze suyunu püreye ekleyip karıştırın.
  • Başka bir tencerede zeytinyağını ısıtıp unu ilave edin. Un pembeleşmeye başladığında sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin.
  • Sebzeli karışım, tuz ve muskatı ekleyin. Arada bir karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Servis kâselerine paylaştırıp üzerine karabiber serpiştirin. Afiyet olsun.

Terbiyeli Kereviz Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kerevizler soyulduktan sonra kararmaması için un ve limonlu suda üzerine yağlı kağıt kapatılarak bekletilmelidir.
  • Diğer tüm çorbalarda da olduğu gibi terbiyeli kereviz çorbasında da kendi yaptığımız et, ya da tavuk suyunu kullanabiliriz. Özellikle ilikli kemik suyu oldukça faydalı hale getirecektir. 
  • Kerevizleri haşlarken suyuna limon sıkmanız hem rengini beyazlatacak hem de kötü kokuyu önleyecektir

1 Porsiyon Kereviz Çorbası Kaç Kaloridir?

Kereviz çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir. Lif ve K vitamini bakımından zengin olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz. 

Kış aylarının vazgeçilmezi haline gelen çorba tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, Gaziantep'in şifa kaynağı olarak bilinen beyran çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!