ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ MARAŞ USULÜ ŞALGAMLI TARHANA ÇORBASI

Maraş usulü şalgamlı tarhana çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Maraş usulü şalgamlı tarhana çorbası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı Maraş tarhanası
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 orta boy şalgam
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için

  • 25 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Maraş usulü şalgamlı tarhana çorbası Nasıl Yapılır

Tarhanayı 5-6 saat önceden sıcak suyla ıslatın. Şalgamı soyup iri küpler halinde doğrayın. Yumuşayan tarhanayı ocağa alıp karıştırarak pişirin. Salep kıvamına gelince doğranmış şalgamları ilave edin birkaç dakika kaynatın. Ezilmiş sarımsak ve haşlanmış nohutları ekleyin. Birkaç dakika pişirip ocaktan alın. Tereyağını küçük bir tavada eritin. Kırmızı pul biber ve nane ile ekleyip kızdırın. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.