ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ MARAŞ USULÜ ŞALGAMLI TARHANA ÇORBASI

Maraş Usulü Şalgamlı Tarhana Çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Maraş Usulü Şalgamlı Tarhana Çorbası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı Maraş tarhanası
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 orta boy şalgam
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için

  • 25 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Maraş Usulü Şalgamlı Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Tarhanayı 5-6 saat önceden sıcak suyla ıslatın. Şalgamı soyup iri küpler halinde doğrayın. Yumuşayan tarhanayı ocağa alıp karıştırarak pişirin. Salep kıvamına gelince doğranmış şalgamları ilave edin birkaç dakika kaynatın. Ezilmiş sarımsak ve haşlanmış nohutları ekleyin. Birkaç dakika pişirip ocaktan alın. Tereyağını küçük bir tavada eritin. Kırmızı pul biber ve nane ile ekleyip kızdırın. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!