Maraş Usulü Şalgamlı Tarhana Çorbası

Maraş Usulü Şalgamlı Tarhana Çorbası
04 Ocak 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Maraş Usulü Şalgamlı Tarhana Çorbası için

Malzemeler

  • 1 su bardağı Maraş tarhanası
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 orta boy şalgam
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için

  • 25 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
Maraş Usulü Şalgamlı Tarhana Çorbası

Nasıl Yapılır

Tarhanayı 5-6 saat önceden sıcak suyla ıslatın. Şalgamı soyup iri küpler halinde doğrayın. Yumuşayan tarhanayı ocağa alıp karıştırarak pişirin. Salep kıvamına gelince doğranmış şalgamları ilave edin birkaç dakika kaynatın. Ezilmiş sarımsak ve haşlanmış nohutları ekleyin. Birkaç dakika pişirip ocaktan alın. Tereyağını küçük bir tavada eritin. Kırmızı pul biber ve nane ile ekleyip kızdırın. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo