ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ HAVUÇLU CEVİZLİ KEK

Havuçlu Cevizli Kek

Havuçlu Cevizli Kek

Altın günlerinin, çay sohbetlerinin, öğle molalarının en sevilen lezzetini sizlerle buluşturuyoruz. Kek denildiğinde ilk akla gelenlerden biri olan havuçlu cevizli kek, lezzetiyle aklınızı başınızdan alacak. Yanında bir de sıcak çay varsa, havuçlu cevizli keki yemeye doyamayacaksınız. Hazırlaması 20, pişirmesi ise 40 dakika olan havuçlu cevizli keki ister sade, isterseniz de krema ile birlikte sunabilirsiniz. Unutmadan, üzerine mevsim meyvelerini ekleyerek zenginleştirebileceğinizi de söylemeden geçmeyelim. Malzemeleriniz hazırsa, havuçlu cevizli kek nasıl yapılır diye merak edenler için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak tepside kek, yoğurtlu kek ve browni tadında ıslak kek tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Havuçlu Cevizli Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz
  • 2 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

  • 2 su bardağı krema (ev yapımı)

Havuçlu Cevizli Kek Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri bir kabın içerisine alın.
  • Şeker eriyinceye kadar malzemeleri mikserle çırpın.
  • Ardından bir bardak süt ve sıvı yağı üzerine ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Havuçların kabuklarını soyup rendeledikten sonra, elinizle sıkarak fazla suyunu akıtın.
  • Karışımın içerisine rendelenmiş havuç, ufalanmış ceviz ve tarçını da ekleyerek karıştırın.
  • Başka bir kabın içerisine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Katı malzemelere elekten geçirerek karışıma ekleyin.
  • Tüm malzemeleri mikserle çırptıktan sonra, kek kalıbını tereyağı ile yağlayın.
  • Keki önceden ısıtılmış 160 derece fırına atarak yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Eğer kekin üzerine krema eklemek istiyorsanız, ev yapımı krema tarifinden yardım alabilirsiniz. Afiyet olsun.

Havuçlu Cevizli Kek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanacağınız yumurtaları mutlaka oda sıcaklığında bekletin.
  • Kek harcında topaklanma olmaması için, mikser kullanın.
  • Eğer kıvamı çok sulu olursa, azar azar un ekleyerek akışkan bir harç elde edebilirsiniz.
  • Havuçların suyunu sıkmak, kekin içinin tam pişmesini sağlar.
  • Keki fırına attıktan sonra ilk 20 dakika kapağını açmayın. Daha sonra pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırabilirsiniz.
  • Krema ekleyecekseniz, kekin soğumasını ve kremanın ılımasını bekleyin. Aksi takdirde krema kekin üzerinde yayılacaktır.

1 Dilim Havuçlu Cevizli Kek Kaç Kalori?

  • Havuçlu cevizli kekin orta boyutlu bir dilimi, yaklaşık 355 kaloridir. Karbonhidrat bakımından zengin olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!