ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA SEBZELİ BİFTEK

Fırında sebzeli biftek

Fırında sebzeli biftek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında sebzeli biftek tarifi için malzemeler

  • 4 dilim biftek 
  • 400-500 g mantar (Tercihen küçük boylarda)
  • 10 adet taze patates 
  • 10 adet arpacık soğan 
  • 10 adet kiraz domates (Tercihen salkım halinde varsa 2-3 öbek halinde salkım domates de kullanılabilir) 
  • 1 baş sarımsak (Enine ikiye kesilmiş) 
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ 
  • Tuz, karabiber, kimyon 

Sosu için

  • 1/2 çay bardağı nar ekşisi

Fırında sebzeli biftek Nasıl Yapılır

Etin ve sebzelerin buluştuğu lezzet fırında sebzeli biftek

  • Taze patatesleri kabuğuyla birlikte kaynar suda 15 dakika haşlayın. Daha sonra suyunu süzün. 
  • Düz bir fırın tepsisini yağlayın. Mantar, domates, enine ikiye kestiğiniz arpacık soğanları ve patatesleri yerleştirin. Tuzu ve baharatını ekleyip karıştırın. Tepsinin aralarına biftekleri yerleştirin. Bu sırada tepsideki malzemenin tek kat olmasına özen gösterin. Bifteklerin üzerine taze çekilmiş tuz ve karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında, 12-15 dakika pişirin. Fırından almadan birkaç dakika önce üzerine nar ekşisi gezdirin.

Sebzeli biftek tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.