Fırında Sebzeli Biftek

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Fırında Sebzeli Biftek Tarifi İçin malzemeler
- 4 dilim biftek
- 400-500 g mantar (Tercihen küçük boylarda)
- 10 adet taze patates
- 10 adet arpacık soğan
- 10 adet kiraz domates (Tercihen salkım halinde varsa 2-3 öbek halinde salkım domates de kullanılabilir)
- 1 baş sarımsak (Enine ikiye kesilmiş)
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kimyon
Sosu için
- 1/2 çay bardağı nar ekşisi
Fırında Sebzeli Biftek Nasıl Yapılır?
- Etin ve sebzelerin buluştuğu lezzet fırında sebzeli biftek
- Taze patatesleri kabuğuyla birlikte kaynar suda 15 dakika haşlayın. Daha sonra suyunu süzün.
- Düz bir fırın tepsisini yağlayın. Mantar, domates, enine ikiye kestiğiniz arpacık soğanları ve patatesleri yerleştirin. Tuzu ve baharatını ekleyip karıştırın.
- Tepsinin aralarına biftekleri yerleştirin. Bu sırada tepsideki malzemenin tek kat olmasına özen gösterin. Bifteklerin üzerine taze çekilmiş tuz ve karabiber serpin.
- Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında, 12-15 dakika pişirin. Fırından almadan birkaç dakika önce üzerine nar ekşisi gezdirin.
Klasik sebzeli biftek tarifine göz atmayı unutmayın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR