ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA SEBZELİ BİFTEK

Fırında Sebzeli Biftek

Fırında sebzeli biftek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Sebzeli Biftek Tarifi İçin malzemeler

  • 4 dilim biftek 
  • 400-500 g mantar (Tercihen küçük boylarda)
  • 10 adet taze patates 
  • 10 adet arpacık soğan 
  • 10 adet kiraz domates (Tercihen salkım halinde varsa 2-3 öbek halinde salkım domates de kullanılabilir) 
  • 1 baş sarımsak (Enine ikiye kesilmiş) 
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ 
  • Tuz, karabiber, kimyon 

Sosu için

  • 1/2 çay bardağı nar ekşisi

Fırında Sebzeli Biftek Nasıl Yapılır?

  • Etin ve sebzelerin buluştuğu lezzet fırında sebzeli biftek
  • Taze patatesleri kabuğuyla birlikte kaynar suda 15 dakika haşlayın. Daha sonra suyunu süzün. 
  • Düz bir fırın tepsisini yağlayın. Mantar, domates, enine ikiye kestiğiniz arpacık soğanları ve patatesleri yerleştirin. Tuzu ve baharatını ekleyip karıştırın.
  • Tepsinin aralarına biftekleri yerleştirin. Bu sırada tepsideki malzemenin tek kat olmasına özen gösterin. Bifteklerin üzerine taze çekilmiş tuz ve karabiber serpin.
  • Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında, 12-15 dakika pişirin. Fırından almadan birkaç dakika önce üzerine nar ekşisi gezdirin.

Klasik sebzeli biftek tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!