ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ YER ELMASI ÇORBASI

Yer Elması Çorbası

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Yer Elması Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 750 gr yer elması
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 havuç
  • Yarım çay bardağı kırmızı mercimek
  • 1.5 litre sıcak su
  • Tuz
  • Limon

Yer Elması Çorbası Nasıl Yapılır?

Yer elmalarını soyup limonlu suda bekletin. Havuçları temizleyin ve küçük küpler şeklinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp havuçlarla birlikte zeytinyağında kavurun. Soğan şeffaflaşmaya başladığında yer elmalarını küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin. Mercimeği yıkayıp ilave edin. Birkaç kez karıştırıp sıcak suyu ekleyin ve mercimek yumuşayana kadar pişirin. Sebzeler iyice piştikten sonra çorbayı ezerek pürüzsüz bir kıvama getirin (kıvamı koyu olursa sıcak su ekleyin). Tuz ve limon suyu ile tatlandırıp servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!