ANASAYFA İÇECEKLER SOĞUK İÇECEKLER SOĞUK ALKOLSÜZ İÇECEKLER ŞALGAM SUYU

ŞALGAM SUYU

0 Kişilik
Şalgam suyu tarifi için malzemeler
  • 1 iri boy şalgam
  • 1 pancar
  • 4 mor havuç
  • Yarım ekmek
  • 1 limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 diş sarımsak
  • 4~5 kuru acı biber
  • 30X30 cm tülbent
  • 10 litrelik pet kavanoz
Şalgam suyu hazırlanışı

Şalgam, pancar ve mor havucu soyun. Şalgam ve pancarı ince dilimleyin. Mor havuçları dörde bölün. Sarımsağı küçük parçalara ayırarak ekleyin. Ekmeği tülbente sarın. Tüm malzemeleri, ekmeği ve acı biberi (acı sevmiyorsanız koymayabilirsiniz) kavanoza koyun. Limon suyu, tuz ve şekeri 3 litre suya ekleyerek karıştırın. Bu karışımı kavanoza doldurun. Kavanozun tamamını suyla doldurun. 15 gün serin bir yerde bekletin. Üç günde bir kavanozu hafifçe çalkalayın. Suyu ince bir tülbentten süzün ve cam şişelere doldurun. Şalgam suyunuz hazır.

Şalgam
Turpu andıran şalgam ülkemizde özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesine özgü bir sebze olsa da şalgam suyu tüm bölgelerde sofraların kış içeceği olarak yerini alır. Vücut direncini artırıcı ve tansiyon düzenlemesi açısından önemli faydalara sahip şalgam özellikle kırmızı etle uyumlu doğal bir içecektir.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.