ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA KÖK SEBZELİ KUZU İNCİK

Fırında Kök Sebzeli Kuzu İncik

Fırında kök sebzeli kuzu incik

Kök sebzelerle hazırlayabileceğiniz nefis bir tarifimiz var. Patates, kereviz, havuç, soğan ve biberiye ile hazırlanan kuzu incik, hem sağlıklı, hem de lezzetli bir tarif. Dilimlenen sebzeler kuzu incikle birleştirilir ve fırına verilir. Yapılan yemek, davet sofralarında ana yemek olarak sunulmaktadır. Peki, fırında kök sebzeli kuzu incik nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, fırında kök sebzeli kuzu incik tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak terbiyeli kuzu incik tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Kök Sebzeli Kuzu İncik Tarifi İçin malzemeler

  • 6 bebek patates
  • 3 havuç
  • 2 kereviz
  • 2 pancar
  • 2 kırmızı soğan
  • ½ limonun kabuğu ve suyu
  • 1 chili biber
  • 1 dal biberiye
  • 4-5 dal taze kekik
  • 2 bütün sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 kuzu incik eti

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

Fırında Kök Sebzeli Kuzu İncik Nasıl Yapılır?

  • Patates, havuç, kereviz ve  pancarı hafif haşlayıp uzunlamasına dörde bölün ve yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın.
  • Kalın elma dilimi şeklinde doğradığınız soğanı da tepsiye ilave edin.
  • Limon kabuğu, chili biberi, biberiye, kekik ve sarımsağı havanda dövüp bir kaseye alın.
  • Limon suyu ve zeytinyağını ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Sosu fırındaki sebzelerin üzerine gezdirin.
  • Sebzelerin üzerine kuzu incik etlerini yerleştirip çok az zeytinyağı gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 185 derece fırında incik etleri kızarıncaya kadar yaklaşık bir saat pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!