Patatesli Çilav

Patatesli Çilav
15 Mart 2024

Çilav, pirincin sade bir şekilde pişirilmesiyle hazırlanan bir yemektir. Sizle çok eski zamanlardan kalma patatesli çilav tarifini paylaşmak istiyorum, umarım beğenirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Patatesli Çilav için

Malzemeler

  • 5 adet patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı uzun pirinç
  • 2 tatlı kaşığı tuz
Patatesli Çilav

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak bir kabın içerisine su ve tuz ekleyin. Pirinçleri tuzlu suda 1 saat bekletin.
  2. Patatesleri ince halka, küp veya çubuk şeklinde doğrayarak tuzlu suda bekletin.
  3. Büyük bir tencerenin içerisine bol miktarda su ekleyin.
  4. Tencereye 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Bu esnada pirinçleri bol su ile durulayın.
  5. Tenceredeki su kaynamaya başladığında pirinçleri içerisine ilave edin.
  6. 7-8 dakika pirinçleri kaynattıktan sonra suyunu süzün ve soğuk su altında tekrar yıkayın.
  7. Suyunu süzmesi için kenarda bekletin. Tencereyi tereyağı ile yağladıktan sonra dilimlediğiniz patatesleri tabana yerleştirin.
  8. Patatesleri sıraladıktan sonra üzerine karabiber ve tuz serpiştirin.
  9. Haşlanmış pirinçlerin yarısını patateslerin üzerine koyun. 2 kaşık tereyağını da küçük parçalar halinde tencereye koyun.
  10. Pirincin kalan yarısını da üzerine ekleyin. Tekrardan tereyağı koyarak yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin.
  11. Pişme işleminin sonunda tencereyi ters çevirerek büyük bir servis tabağına ekleyin. Afiyet olsun.
  12. Not: Patateslere istediğiniz şekli verebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo