ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER PATATESLİ ÇİLAV

Patatesli Çilav

Patatesli Çilav

Çilav, pirincin sade bir şekilde pişirilmesiyle hazırlanan bir yemektir. Sizle çok eski zamanlardan kalma patatesli çilav tarifini paylaşmak istiyorum, umarım beğenirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Aslican Çikolatalı tatlılara bayılırım.
12 Tarif       12 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patatesli Çilav Tarifi İçin malzemeler

  • 5 adet patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı uzun pirinç
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Patatesli Çilav Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bir kabın içerisine su ve tuz ekleyin. Pirinçleri tuzlu suda 1 saat bekletin.
  • Patatesleri ince halka, küp veya çubuk şeklinde doğrayarak tuzlu suda bekletin.
  • Büyük bir tencerenin içerisine bol miktarda su ekleyin.
  • Tencereye 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Bu esnada pirinçleri bol su ile durulayın.
  • Tenceredeki su kaynamaya başladığında pirinçleri içerisine ilave edin.
  • 7-8 dakika pirinçleri kaynattıktan sonra suyunu süzün ve soğuk su altında tekrar yıkayın.
  • Suyunu süzmesi için kenarda bekletin. Tencereyi tereyağı ile yağladıktan sonra dilimlediğiniz patatesleri tabana yerleştirin.
  • Patatesleri sıraladıktan sonra üzerine karabiber ve tuz serpiştirin.
  • Haşlanmış pirinçlerin yarısını patateslerin üzerine koyun. 2 kaşık tereyağını da küçük parçalar halinde tencereye koyun.
  • Pirincin kalan yarısını da üzerine ekleyin. Tekrardan tereyağı koyarak yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin.
  • Pişme işleminin sonunda tencereyi ters çevirerek büyük bir servis tabağına ekleyin. Afiyet olsun.
  • Not: Patateslere istediğiniz şekli verebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!