Fırında Kök Sebzeler

Fırında Kök Sebzeler
25 Ağustos 2022

Kış aylarında bağışıklığınızı güçlendirecek vitamin deposu bir tarifimiz var. Diyet ve vejetaryen menülerine de uygun olan fırında kök sebzeleri, 10 dakikada hazırlayabilirsiniz. Özellikle et ve balık yemekleriyle birlikte sunulan bu yemek, vitamin ve mineral bakımından zengindir. Peki, fırında kök sebzeler nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak sebze tartar ve sebzeli wrap tarifine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Fırında Kök Sebzeler için

Malzemeler

  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet pancar
  • 2-3 adet yer elması
  • 1 adet siyah havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 adet küçük turp
  • 4-5 sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet limon
  • Kekik
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
Fırında Kök Sebzeler

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak bütün sebzeleri bol suda yıkayın.
  2. Geniş bir leğenin içerisine su ve sirke ekleyin. Yıkadığınız sebzeleri bu suda 15 dakika bekletin.
  3. Bekletme işleminin ardından patateslerin kabuklarını soyun ve istediğiniz gibi doğrayın.
  4. Yer elmalarını tekrar suda yıkayın ve topraklı kısım kalmadığından emin olun.
  5. Eğer yer elmaları çok büyükse iki parçaya bölebilirsiniz.
  6. Turp ve havuçları uzun şeritler halinde kesin.
  7. Pancarları soymadan kullanın. Soğan ve sarımsakları da üzerine ekleyin.
  8. Karışıma baharat ve yağ dökerek harmanlayın.
  9. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve önceden ısıtılmış fırında kök sebzeleri 30 dakika pişirin.
  10. Kök sebzeleri sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fırında Kök Sebze Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Pancarı pişirdikten sonra soymak daha kolay olacaktır.
  2. Sebzelere istediğiniz şekli verebilirsiniz.
  3. Fırını önceden ısıtarak sebzelerin eşit şekilde pişmesini sağlayabilirsiniz.
  4. Aroma katmak için bir tutam zencefil tozu ilave edebilirsiniz.
  5. Pişirme işleminin sonlarında doğru ikiye böldüğünüz limonları da karışıma ekleyebilirsiniz.
  6. Fırında kök sebzeler, balık yemeklerinin yanına çok yakışmaktadır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo