Pancar Carpaccio

@mugmela Müge Kaya'dan Pancar Carpaccio tarifi ile karşınızdayız. Carpaccio, ince ince dilimlerden oluşan bir yemek çeşididir. Genellikle et ve balık kullanılsa da, farklı sebzelerle de hazırlanabilir. İsteğe göre ara öğün veya atıştırmalık olarak sunulabilir. Malzemeleriniz hazırsa, pancar carpaccio nasıl yapılır sorusu için tarife geçebiliriz.
Etle hazırlanan versiyonu için dana carpaccio tarifine göz atabilirsiniz. Püf noktaları ve detaylı anlatımıyla nefis pancarlı pilav tarifini de notlarınız arasına ekleyin.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Pancar Carpaccio Tarifi İçin malzemeler
- 4 adet pancar
- 200 g Lal Mikrofarm lahana mikro yeşillik
Sos için:
- 1 yemek kaşığı tane hardal
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı beyaz balzamik sirke
- 1 adet limon suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Pesto sos için:
- 1 çorba kasesi fesleğen
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 1/2 su bardağı ceviz
- 2 diş sarımsak
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- Tuz
Pancar Carpaccio Nasıl Yapılır?
- Pancarları büyüklüklerine göre yaklaşık 15-20 dakika haşlayın ve ince dilimlere doğrayın.
- Hazırladığınız sosu üzerine dökerek yaklaşık 2 saat beklemeye bırakın.
- Pesto sos için tüm malzemeyi blenderdan geçirin.
- Sosta beklettiğiniz pancar dilimlerini servis tabağına alın. üzerine pesto sosu dökün ve yeşillikleri ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
- Ev yapımı rokalı pesto sos tarifini de deneyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR