Havuç Taratorlu, Karidesli Suşi

Havuç Taratorlu, Karidesli Suşi
02 Mart 2021

Sevgili Arzu Yurtseven’den havuç tarator ile hazırlayacağınız en lezzetli karidesli suşi tarifi ile karşınızdayız.

Farklı tatlar denemek için karides tempura ve kadayıflı karides tarifine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Havuç Taratorlu, Karidesli Suşi için

Malzemeler

  • 1 avuç suşi pilavı 
  • 1/2 yaprak nori 
  • 1 yemek kaşığı havuç tarator
  • 10 adet çimçim veya 2 adet jumbo karides
  • 1/2 adet yeşil biber 
  • Karamelize ceviz
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı haşhaş
  • 2-3 yaprak kişniş (Arzuya bağlı)

Havuç tarator için 

  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı süzme yoğurt
  • 1 küçük diş sarımsak (İnce doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Havuç Taratorlu, Karidesli Suşi

Nasıl Yapılır

  1. Havucu rendeleyin ve suyunu çekene kadar yağsız bir tavada çevirin. Suyunu çektikten sonra zeytinyağı ekleyerek pişirin ve soğuması için kenara alın. 
  2. Başka bir kapta mayonez, yoğurt, tuz ve doğranmış sarımsağı karıştırın. 
  3. Havuç soğuyunca mayonez karışımını ilave edin.
  4. Ayıklanmış karidesleri una bulayın. Karidesleri; çimçim ise en fazla 3-4 dakika, jumbo ise 5-6 dakika yağda kızartın ve soğumaya bırakın.
  5. Pilav yapışkan olduğu için elinizi daima ıslatmalısınız. Bu yüzden yanınızda bir kap içme suyu bulundurun.
  6. Noriyi bambunun üzerine koyun. Elinizi ıslatarak bir avuç pilav alın ve norinin üstüne ince bir şekilde yayın ve üzerine 1 çay kaşığı haşhaşı serpiştirin. 
  7. Norinin arkasını çevirin ve içine karidesi, havuç taratoru, yeşil biber ve karamelize cevizi yerleştirin. Bambu yardımıyla noriyi yuvarlayın.
  8. Çok keskin bir bıçakla hızlı bir şekilde dilimleyin ve tabağa alın. 
  9. Üzerini kişnişle süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo