ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ GÜZ GÜZELİ - HAVUÇLU VE TARÇINLI KEK

Güz Güzeli - Havuçlu Ve Tarçınlı Kek

Güz Güzeli - Havuçlu ve Tarçınlı Kek

Okurlarımızdan gelen magma kek, unsuz çikolatalı kek ve ıslak kek tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Serkan’sKitchen Yöresel ve Dünya mutfağının seçkin tariflerini paylaşıyorum
3 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Güz Güzeli - Havuçlu Ve Tarçınlı Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı toz tarçın
  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi
  • 3-4 Karanfil tanesi (dövülmüş)
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 su bardağı kahverengi şeker (beyaz şeker de olur)
  • 4 adet büyük boy yumurta
  • 1/2 Muskat cevizi (rendelenmiş)
  • 1 paket Vanilin
  • 6-7 adet orta boy rendelenmiş havuç
  • Ceviz içi, fındık, badem içi (tercihe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı + kalıbı yağlamak için bir miktar tereyağı
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri (servis ederken)

Güz Güzeli - Havuçlu Ve Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kuruyemişlerimizi ince ince doğrayıp yağsız bir tavada lezzetini arttırmak için bir süre kavuruyoruz.
  • Daha sonra üzerine bir fiske tuz ve 1 kaşık tereyağı ilave edip güzelce karıştırıp soğumaya bırakıyoruz. 
  • Diğer tarafta genişçe bir kapta yumurtalarımızı ve şekerimizi krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpıyoruz. 
  • İçine sıvı yağı ve vanilin’i ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Sıvı karışımı un, tuz, kabartma tozu, Hindistan cevizi, baharat ve Muskat karışımımıza ilave edip, unların kuru kalmamasına özen göstererek iyice karıştırıyoruz.
  • İçine çok küçük rendelediğimiz havuçları ve kavrulmuş kuruyemişleri ilave edip, karıştırarak, yağladığımız fırın kalıbına döküyoruz. 
  • Daha önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 50-55 dakika pişiriyoruz. 
  • Üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!