ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ HAVUÇ KÖFTESİ

Havuç köftesi

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Havuç köftesi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr havuç
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım çay bardağı un

Havuç köftesi Nasıl Yapılır

Havuçları yıkayıp temizleyin. Hafifçe haşlayın. Yumuşayınca suyunu süzün ve çatalla ezerek püre haline getirin. Yağı tencerede eritip unu ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Ocaktan alın ve soğumaya yakın havuç püresi, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, kimyon, tuz, karabiber ve 1 yumurta ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp una bulayın. Elinizde yuvarlak biçimde şekillendirin. Ayçiçeği yağını tavaya alıp iyice ısıtın. Köfteleri bu yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağının çekilmesini sağlayın. Sıcak ya da ılık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.