ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ HAVUÇLU TART

Havuçlu Tart

Havuçlu tart

Lif ve beta katoren içeriği yüksek olan havuç, A, C ve K vitamini, potasyum ve fosfor mineralleri içerir. Özellikle göz ve kalp sağlığını korur. Hipertansiyonu düşürerek kan basıncını dengeler. Hazırsanız, havuçlu tart tarifi ile yeni tatlar keşfedelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

55 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Havuçlu Tart Tarifi İçin malzemeler

Tart hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 125 g tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı su

Dolgusu için

  • 500 g havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı esmer toz şeker
  • 2 yumurta
  • 1.5 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım tatlı kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
  • Yarım çay kaşığı toz zencefil
  • Bir tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özü
  • 3⁄4 su bardağı krema
  • 1 yemek kaşığı un

Üzeri için

  • 1 havuç
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı su
  • Rendelenmiş Hindistan cevizi

Havuçlu Tart Nasıl Yapılır?

  • Tart hamuru için, un ve tereyağını mutfak robotunda ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar karıştırın.
  • Karışıma yumurta sarısı, pudra şekeri ve suyu ilave edip tekrar karıştırın. Çok fazla yoğurmadan pürüzsüz bir hamur elde edin.
  • Hamuru top haline getirip streç filmle sarın ve buzdolabında yarım saat bekletin.
  • Dolgusu için, havuçları soyup doğrayın. Bir tencerede iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Yumuşayan havuçlara tereyağını ilave edip karıştırın.
  • Pürüzsüz kıvamlı bir püre elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Şekerler, yumurtalar, tarçın, muskat cevizi, toz zencefil, tuz, vanilya özü, krema ve unu ekleyip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın.
  • Dinlenen tart hamurunu unlanmış tezgah üzerine alın ve bir merdane yardımı ile açın. Hamurdan küçük tart kalıplarınızın boyutlarına göre parçalar kesin.
  • Hamurları bastırarak tart kalıplarının içlerine yerleştirin. Kenarlarındaki fazlalıkları kesin. Havuçlu dolguyu hamurların üzerine yayın ve üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50-55 dakika pişirip fırından alın.
  • Üzeri için, havucu jülyen doğrayıcı ile ince ve uzun şeritler halinde kesin. Bir tavada toz şekeri eritin. Suyu ekleyip karıştırın.
  • Julyen doğradığınız havuçları ekleyin. Havuçlar karamelize oluncaya kadar pişirip ocaktan alın. Fırından çıkardığınız tartlar ılındıktan sonra üzerlerini rendelenmiş Hindistan cevizi ve karamelize havuç ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat bekletip servis yapın. Afiyet olsun.

Lezzeti ile her zevke hitap eden havuç ve kabaklı tart tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!