ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ VEZİR PARMAĞI

Vezir Parmağı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Vezir Parmağı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2.5 su bardağı un
  • 3 yumurta

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Şerbet için

  • 3.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Vezir Parmağı Nasıl Yapılır?

Tatlınızı hazırlarken kızartacağınız yağın çok sıcak olmasına özen gösterin. Aksi takdirde hamurlar dağılır, kızarma işlemi sırasında şekilleri bozulabilir. Şerbeti için, şeker, su ve limon suyunu kaynatıp ılınmaya bırakın. Tencereye 2 su bardağı suyu alın. Tereyağı, şeker ve tuzu ilave edip kaynatın. Kaynayınca üzerine unu ilave edip sürekli karıştırarak 4 dakika pişirin. Ocaktan alıp tek tek yumurtaları ilave ederek karıştırın. Son olarak nişastayı ekleyin. Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle parmak şekli verin. İyice kızdırdığınız ayçiçeği yağında kızartın. Kızarttığınız tatlıların üzerine ılık şerbeti döküp 1 saat dinlendirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!