Vezir Parmağı

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
40 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Vezir Parmağı Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2.5 su bardağı un
- 3 yumurta
Kızartmak için
- Ayçiçeği yağı
Şerbet için
- 3.5 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Vezir Parmağı Nasıl Yapılır?
- Tatlınızı hazırlarken kızartacağınız yağın çok sıcak olmasına özen gösterin. Aksi takdirde hamurlar dağılır, kızarma işlemi sırasında şekilleri bozulabilir.
- Şerbeti için, şeker, su ve limon suyunu kaynatıp ılınmaya bırakın. Tencereye 2 su bardağı suyu alın. Tereyağı, şeker ve tuzu ilave edip kaynatın.
- Kaynayınca üzerine unu ilave edip sürekli karıştırarak 4 dakika pişirin. Ocaktan alıp tek tek yumurtaları ilave ederek karıştırın.
- Son olarak nişastayı ekleyin. Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle parmak şekli verin. İyice kızdırdığınız ayçiçeği yağında kızartın.
- Kızarttığınız tatlıların üzerine ılık şerbeti döküp 1 saat dinlendirin. Servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR