Portakallı Havuç Reçeli

Portakallı Havuç Reçeli
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Portakallı Havuç Reçeli için

Malzemeler

  • 3 havuç
  • 2 portakal
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım limon suyu
  • 2.5 su bardağı tozşeker
Portakallı Havuç Reçeli

Nasıl Yapılır

  1. Havuç, böğürtlen, ceviz, şeftali, gül ve limon ile yapacağınız reçellerle kahvaltı sofralarınızda yeni lezzetler keşfedin.
  2. Havuç ve portakal kabuklarını irice rendeleyip düdüklü tencereye alın. Portakal suyunu sıkın ve havuçlara ekleyin.
  3. Şeker, su ve limon suyunu da ilave edip düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
  4. Yüksek ateşte buhar sesini duyduktan sonra kısık ateşe alarak 10 dakika daha pişirin. Reçeli kavanoza doldurup soğumaya bırakın. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo