ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ PORTAKALLI HAVUÇ REÇELİ

Portakallı havuç reçeli

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakallı havuç reçeli tarifi için malzemeler

  • 3 havuç
  • 2 portakal
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım limon suyu
  • 2.5 su bardağı tozşeker

Portakallı havuç reçeli Nasıl Yapılır

Havuç, böğürtlen, ceviz, şeftali, gül ve limon ile yapacağınız reçellerle kahvaltı sofralarınızda yeni lezzetler keşfedin. Havuç ve portakal kabuklarını irice rendeleyip düdüklü tencereye alın. Portakal suyunu sıkın ve havuçlara ekleyin. Şeker, su ve limon suyunu da ilave edip
düdüklü tencerenin kapağını kapatın. 

Yüksek ateşte buhar sesini duyduktan sonra kısık ateşe alarak 10 dakika daha pişirin. Reçeli kavanoza doldurup soğumaya bırakın. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.