ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ PORTAKALLI HAVUÇ REÇELİ

Portakallı Havuç Reçeli

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Portakallı Havuç Reçeli Tarifi İçin malzemeler

  • 3 havuç
  • 2 portakal
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım limon suyu
  • 2.5 su bardağı tozşeker

Portakallı Havuç Reçeli Nasıl Yapılır?

  • Havuç, böğürtlen, ceviz, şeftali, gül ve limon ile yapacağınız reçellerle kahvaltı sofralarınızda yeni lezzetler keşfedin.
  • Havuç ve portakal kabuklarını irice rendeleyip düdüklü tencereye alın. Portakal suyunu sıkın ve havuçlara ekleyin.
  • Şeker, su ve limon suyunu da ilave edip düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
  • Yüksek ateşte buhar sesini duyduktan sonra kısık ateşe alarak 10 dakika daha pişirin. Reçeli kavanoza doldurup soğumaya bırakın. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!