Havuç Ve Kabaklı Tart

Maydanozgiller familyasından olan havuç, ülkemizde Konya ve Ankara çevresinde yetişir. A, C ve K vitamini bakımından zengin olan bu besin, göz sağlığına oldukça faydalıdır. Genellikle sulu yemek, salata, meze ve tatlılarda kullanılır. Diyet listelerinde sık sık yer verilen kabak ise, kalp sağlığını korumasıyla bilinir. Tümör hücrelerini azaltıcı bir etkisi vardır. Malzemeleriniz hazırsa, lezzetli ve hafif havuç ve kabaklı tart nasıl yapılır birlikte görelim.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Havuç Ve Kabaklı Tart Tarifi İçin malzemeler
Tart hamuru için
- 250 g un
- 125 g tereyağı (Yumuşak)
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 tutam tuz
İç harcı için
- 2 adet iri kabak
- 4 adet iri havuç
- 50 g rendelenmiş kaşar peyniri
- 3-4 çay kaşığı hardal
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Havuç Ve Kabaklı Tart Nasıl Yapılır?
- Unu bir karıştırma kabına eleyin. Tereyağı, yumurta sarısı ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 15-20 dakika bekletin.
- Kabakları yıkayıp kabuğunu soymadan kaynar suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Havuçları temizleyin ve aynı şekilde haşlayın.
- Fırını 190 derecede ısıtın. Kabak ve havuçları çok ince uzun dillimler halinde kesin. Tart kalıbını yağlayın.
- Hamuru hafif unlanmış zeminde tart kalıbından daha büyük açın ve kalıba yerleştirin. Fazlalıklarını kesin.
- Kaşar peynirini hardalla karıştırıp tabana yayın. Üzerine dilimlenmiş kabak ve havuçları, bir sıra kabak bir sıra havuç olacak şekilde, ortadan başlayarak tamamını kaplayarak dizin.
- Üzerine zeytinyağı gezdirin ve önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR