ANASAYFA TARİFLER MANTI TARİFLERİ VEJETARYEN MANTI

Vejetaryen Mantı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

55 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vejetaryen Mantı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı su
  • tuz

İç malzeme için

  • 1 su bardağı yasemin pirinci
  • 1 soğan
  • 1 kereviz
  • 2 pırasa
  • 2 havuç
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • tuz
  • karabiber

Sos için

  • 3 domates
  • 2~3 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • tuz
  • karabiber
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 rendelenmiş havuç
  • 5~6 dal maydanoz

Vejetaryen Mantı Nasıl Yapılır?

  • Unu hamur yoğurma kabına alıp su, yumurta ve tuz ilave ederek yoğurun. Hamuru iki bezeye ayırıp üzerini nemli bir bezle örtün. 20 dakika bekletin.
  • Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin. Bol suda yıkayıp süzün. Soğanı temizleyip kıyın. Kereviz, pırasa ve havuçları temizleyip soğanla birlikte robotta ezin.
  • Sos için, zeytinyağını ısıtıp sebze karışımını ekleyerek soteleyin. Bir bardak su ve tuzu ilave edin. Su kaynamaya başlayınca pirinci ekleyip karıştırın.
  • Kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Karabiber ekleyip tatlandırın. Ocaktan alıp dinlendirin.
  • Hamur bezelerini un serpilmiş tezgahın üzerinde oklava ile açın. Yufkaları kalp şeklinde kalıpla kesin. Elde ettiğiniz kalp şeklindeki hamurların yarısını ayırın.
  • Yarısının ortasına pirinçli karışımı paylaştırın. Kalan kalpleri üzerine yerleştirip kenarlarını bastırarak açılmamasını sağlayın.
  • Hazırladığınız mantıları yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Tepsiyi fırından çıkarıp sıcak suyu mantıları n üzerine gezdirin ve tuz serpin. Tekrar fırına verip suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Sos için, domatesleri yıkayıp rendeleyin. Sarımsakları soyup kıyın. Zeytinyağını küçük bir tavada ısıtıp sarımsağı ekleyin ve hafifçe soteleyin.
  • Domatesi ilave edip kavurun. Tuz ve karabiber serpip ocaktan alın. Mantıyı servis tabağına alın. Maydanoz, rendelenmiş havuç ve yoğurt ilave ederek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!