ANASAYFA TARİFLER MANTI TARİFLERİ İZMİR MANTISI

İzmir Mantısı

İzmir Mantısı

Türk mutfağında mantı denildiğinde ilk akla gelen Kayseri mantısı olsa da, mantının birçok çeşidi bulunmaktadır. İzmir ve çevresinde yapılan İzmir mantısı, diğerlerinden farklı olarak kızartma usulüyle pişirilir. Bu yüzden çıtır çıtır bir lezzeti vardır. İç harcında kıyma ve pirinç kullanılır. Malzemeleri hazır ettiyseniz, İzmir mantısı nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak Gül mantısı, Samsun mantısı ve tepsi mantısı tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

60 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

İzmir Mantısı Tarifi İçin malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • Alabildiğince su
  • 3 yumurta
  • 1 kahve fincanı tuz

İç harcı için:

  • 500 gram kıyma
  • 1 su bardağı pirinç (haşlanmış)
  • 1 demet maydanoz
  • 1 kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yoğurt

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı zeytinyağı

İzmir Mantısı Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamuru için gereken malzemeleri bir kapta karıştırın. Sert kıvamlı bir hamur elde edin.
  • Hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın. Üzerini örterek 20 dakika oda sıcaklığında bekletin.
  • İç harcı için; Bir kaba kıyma, haşlanmış pirinç, ince kıyılmış maydanoz, doğranmış soğan, tuz ve karabiberi ekleyin.
  • Elinizle karıştırarak harmanlayın. İç harcı kenara alın.
  • Mutfak tezgahını unlayın. Hamur bezelerini orta büyüklükte açın.
  • Hamurları kare şeklinde kesin. Ortalarına iç harçtan ekleyin.
  • Hamuru üçgen şeklinde kapatın, uçlarından birleştirerek bastırın.
  • Tüm mantıları bu şekilde tepsiye alın. Tavaya yağı ekleyerek ısıtın.
  • Mantıları, zeytinyağında pembeleşene kadar kızartın.
  • Kızaran mantıları kevgirle süzerek tabağa alın. 
  • Üzeri için, tereyağını eritin. İçine pul biber ekleyerek 1-2 dakika kavurun.
  • Mantının üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyin. Ardından tereyağlı sosu gezdirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!