ANASAYFA TARİFLER MANTI TARİFLERİ KIYMALI KABAK MANTISI

Kıymalı Kabak Mantısı

Kıymalı kabak mantısı

Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak'tan diyabet hastalarına özel kıyma ve kabaklı mantı tarifi..

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kıymalı Kabak Mantısı Tarifi İçin malzemeler

  •  2 adet kabak
  • 1 küçük boy kapya biber
  • 100 g kıyma
  • ½ adet soğan
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Kıymalı Kabak Mantısı Nasıl Yapılır?

  • Kabağı soymadan halka şeklinde doğrayın. Kapya biberi de halka şeklinde doğrayın.
  • Kabağı ve biberi zeytinyağında soteleyin, biraz tuz ekleyin. Servis tabağına alın.
  • Kıyma ve soğanı yağsız bir şekilde kavurun. Tuz ekleyip kabağın üstüne gezdirin.
  • Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu da koyup afiyetle yiyin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!