ANASAYFA TARİFLER MANTI TARİFLERİ SAÇAKLI MANTI

Saçaklı Mantı

Saçaklı Mantı

Balıkesir yöresi ile özdeşleştirilen saçaklı mantı, kalın hamur ve tavuk eti ile hazırlanır. Haşlanan tavuklar didiklenerek hamurun üzerine serpiştirilir. Saçaklı mantı, fırında pişirilen bir yemektir. Peki, Balıkesir usulü saçaklı mantı nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, saçaklı mantı tarifi için kolları sıvayalım.

Alternatif olarak Kayseri mantısı, hingel mantı ve boşnak mantısı tarifine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Saçaklı Mantı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 bütün tavuk (haşlanmış, didiklenmiş)
  • 3 adet yumurta
  • 1 kg un
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Karabiber

Saçaklı Mantı Nasıl Yapılır?

  • Bir kabın içerisine un, tuz ve su ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
  • Bu hamurun üzerini kapatarak 1 saat dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru 4 parçaya ayırın. Bezeleri unlanmış tezgaha alarak tek tek açın.
  • Açtığınız hamurları uzun ve kalın şeritler halinde kesin.
  • Şeritleri tepsiye kafes görünümü alacak şekilde dizin. (ilk kat yatay, ikinci kat dikey)
  • Katların arasında sıvı yağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Pişen hamuru soğumaya bırakın. Ardından başka bir tepsinin içerisine yaydırın.
  • Üzerine haşlanıp didiklenmiş tavukları, karabiberi ve tavuk suyu ekleyin.
  • Bu şekilde ocağa alarak suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Saçaklı mantıyı, ılık bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!