ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ MANTI TARİFLERİ HAŞLAMA MİLFÖY MANTI

> HAŞLAMA MİLFÖY MANTI
Haşlama milföy mantı
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Haşlama milföy mantı tarifi için malzemeler
  • 12 adet milföy hamuru
    İçi için:
  • 250 g kıym
  • 1 küçük boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz
    Üzeri için
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 g iri kırılmış ceviz içi
Haşlama milföy mantı Nasıl Yapılır

  • Unlanmış zeminde milföy hamurlarını inceltin ve küçük karelere bölün. İçlerine kıymalı harcı paylaştırın ve üçgen kapatın.
  • Derin bir tencerede kaynattığınız tuzlu suyun içine mantıları atarak haşlayın ve suyunu süzüp servis tabağına alın.
  • Üzeri için; tereyağını bir tavada eritin. İri kırılmış cevizleri tereyağına ekleyin ve birkaç dakika kavurup mantıların üzerine gezdirin. Bekletmeden sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.