Peravu Mantı

Peravu Mantı
28 Kasım 2020

Peravu mantı, peynirli iç harç ile hazırlanan bir mantı türüdür. Üçgen şeklinde kapatılan mantılar, etli sos eşliğinde pişirilir. Kayseri mantısından farklı olarak etli harç mantıda değil, sos yapımında kullanılır. İsteğe göre yoğurtla birlikte servis edilebilir. Peki, peynirli peravu mantı nasıl yapılır? Malzemeleri hazırladıysanız, peravu mantı yapımı için kolları sıvayalım ve tarif detaylarına geçelim.

Farklı kültürlerin mantı tariflerini denemek için, İzmir mantıhingel mantı ve Kore mutfağından mandu tarifine göz atabilirsiniz. Tarifte ihtiyaç duyacağınız mantı hamurunu da notlarınız arasına ekleyin.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Peravu Mantı için

Malzemeler

Hamuru için:

  • 4 su bardağı un
  • Bir tutam tuz
  • 1 adet yumurta

İç harcı için:

  • 150 gram beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane (kuru)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Sosu için:

  • 200 gram kuşbaşı et
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Salça
Peravu Mantı

Nasıl Yapılır

  1. Bir kabın içerisinde un, tuz ve yumurtayı ekleyerek karıştırın. Orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  2. Üzerini kapatarak 15-20 dakika hamuru dinlendirin.
  3. İç harcı için; Bir kasede peyniri çatalla ezin. Üzerine karabiber, nane, pul biber ve peynirin tadına göre tuz ekleyerek elinizle harmanlayın.
  4. Dinlenen hamuru, unlanmış tezgahta açın. Büyük kareler halinde kesin.
  5. Hamurun orta kısmına peynirli harçtan koyun ve çapraz bir şekilde ikiye katlayın.
  6. Bir tencereye yaklaşık 2 litre su koyup kaynatın.
  7. Kuşbaşı eti küçük küçük dilimleyin. Eti başka bir tencereye alın. Üzerine salça ve 2 bardak su ekleyerek kaynatın.
  8. Diğer tencerede kaynayan suda mantıları haşlayın.
  9. Haşlanan mantıların suyunu isterseniz süzebilir veya süzmeden kullanabilirsiniz.
  10. Mantıları servis tabağına aldıktan sonra, etli sosu üzerine ekleyin ve servis edin. Afiyet olsun.

Peravu Mantı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Hamuru dinlendirirken mutlaka üzerini örtün.
  2. Hamura üçgen veya bohça şekli verebilirsiniz.
  3. İç harçta kullanacağınız peynirin tadına önceden bakın. Eğer çok tuzluysa biraz suda bekleterek tuzunu ayrıştırabilirsiniz.
  4. Etin daha kolay haşlanması için küçük parçalar halinde kesin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo