ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ MANTI TARİFLERİ PATATESLİ ÇERKEZ MANTISI

Patatesli Çerkez mantısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli Çerkez mantısı tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 5 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için

  • 5 patates
  • 1 soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Üzeri için

  • 120 g tereyağı
  • Kırmızı pul biber

Patatesli Çerkez mantısı Nasıl Yapılır

İç harcı için kabuklarını soyduğunuz patatesleri iri doğrayıp geniş bir tencereye alın. Üzerine su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan patatesleri sudan çıkartıp geniş bir kaseye alın. Ezerek püre haline getirin. Küp doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Ezdiğiniz patatesleri ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamuru için unu geniş bir yoğurma kabına eleyin. Tuzu ilave edin ve azar azar su ekleyerek yoğurun. Hamur kıvam almaya başlayınca üzerini nemli bir bezle örterek 40 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru unlanmış tezgah üzerine alın. Bir merdane yardımıyla açın. Yuvarlak bir kalıp yardımıyla parçalar kesin. Ortalarına patatesli harçtan yerleştirip alt kısımdan başlayarak hamurun kenarları birbirini üstüne binecek şekilde kapatın. Tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. Üzeri için tereyağını eritip kırmızı pul biber ekleyin. Mantının üzerine gezdirip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.