ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER BALIĞIN YANINA NE YAKIŞIR?

BALIĞIN YANINA NE YAKIŞIR?

Eylül dedin mi iyi balık sevenler kolları sıvar.
Balık en güzel evde pişer

Aydan Üstkanat
Yemek yazarı, stilisti, fotoğrafçısı
@aydanustkanat
aydanca@aydanustkanat.com

Eylül dedin mi iyi balık sevenler kolları sıvar. Balık avlanma yasağının son bulduğu şu günlerde denizden ne çıksa şans verin. Unutmayın; her balığın en iyi pişirme yöntemi olduğu gibi, en iyi balık, mevsimi gelen balıktır. Bir de kendiniz pişirdiyseniz değmeyin lezzetine. Çünkü evde ızgara ve tava balığının ötesine geçmek, ilham perilerini işe karıştırmak son derece basittir. Öyleyse haydi buyurun balık mezatına!

Daha fazla bilgi almak için, hangi balık, hangi mevsimde yenir yazımızdan faydalanabilirsiniz.


Balık yanına en iyi beş
• Patates: Püre, fırında veya yeni nesil üflemeli kızartma makinelerinde pişen tüm patates çeşitleri.
• Sebze püreleri: Kereviz başta olmak üzere, yer elması, yeşil kabak ve havuç püresi.
• Kremalı sebzeler: Ispanak ve pazı gibi zeytinyağında sotelenip krema ile pişen yeşil yapraklı sebzeler.
• Salata: Roka, yeşil salata aşk yaşatır, soğanlı ve hardallı patates salatası uçurur!
• Sarımsaklı ekmek: Ekmek dilimlerini kızartın, zeytinyağında biraz limon ve sarımsakla çırpıp sıcak dilimlerin üzerine fırçayla sürün.

Balık yanında patates yemek lezzet ötesi bir durum. Çünkü içindeki nişasta, boğazınızda kaygan bir yol oluşturur. Balık yemeden önce birkaç lokma patates yemek, olası kılçık batma riskini de azaltır.

Dilerseniz, balık için en lezzetli soslara da göz atabilir, yeni tatlar keşfedebilirsiniz.

5 Nefis Balık Tarifi!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!