Yeşil Mercimek Salatası

Yeşil Mercimek Salatası
29 Mayıs 2024

Ana vatanı Suriye ve Mezopotamya toprakları olan yeşil mercimek; ülkemizde en çok Güney Anadolu'da yetiştirilir. Kara şimşek olarak da bilinen bu besin, yüksek oranda demir içeren gıdalardan biridir. Kan yapıcı özelliği de mevcuttur. Protein bakımından zengin olduğu için, sporcuların ana öğünlerinde sık sık yer verilir. Sinir sistemini olumlu yönde etkileyen yeşil mercimek; sulu yemeklerde ve salata yapımında kullanılır. Malzemeler hazırsa, ev yapımı yeşil mercimek salatası tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Yeşil Mercimek Salatası Kaç Kaloridir?

  • 150 gramlık bir porsiyon yeşil mercimek salatası, yaklaşık 115 kaloridir. Zengin besin değerleriyle hazırlanan bu tarif, diyet listelerine eklenerek tüketilebilir. Dilerseniz haşlama usulüyle hazırlanan börülce salatası tarifini de deneyebilirsiniz.
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Yeşil Mercimek Salatası için

Malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 5~6 taze soğan (ince doğranmış)
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım su bardağı nar tanesi

Sos için

  • 1~2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1~2 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
Yeşil Mercimek Salatası

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle mercimekleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Ardından tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Daha sonra haşlanan mercimekleri süzerek bir kaseye alın. Taze soğan, kıyılmış maydanoz ve dereotu, nar tanesi ekleyip harmanlayın.
  3. Zeytinyağı, tuz, karabiber, ve limon suyunu bir kapta karıştırın ve salatanın üzerinde gezdirin. Tüm malzemeleri ekleyerek karıştırın. Şimdiden afiyet olsun.
Servis Önerisi

Yeşil mercimek salatasını, hünkar beğendi yemeğinin yanında meze olarak sunabilirsiniz.

Püf Noktası
  • Haşlama işlemi için suyu önceden kaynatın ve yeşil mercimekleri kaynamış suya atın.
  • Mercimeklerin yumuşadıktan sonra dağılmalarını önlemek için delikli süzgeç kullanın. Soğuk sudan geçirmeyin.
  • Salatanın çeşitli malzemelerle hazırlanmasını istiyorsanız, içerisine közlenmiş biber ve patlıcan da ekleyebilirsiniz.
  • Salatayı bir kasede harmanladıktan sonra üzerini hardal veya nar ekşisi ile süsleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo