ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ FIRINDA KARNABAHAR YEMEĞİ

Fırında Karnabahar Yemeği

Ana vatanı Doğu Akdeniz ülkeleri olan karnabahar, turpgiller familyasının önemli bir üyesidir. Türkiye'de en çok Orta Karadeniz'de yetiştirilen bu besin, genellikle mayıs ayında ekilir. Salata, kızartma ve çorba gibi birçok yemeğin içerisinde kullanılır. İsteğe göre haşlama, fırınlama ve kızartma olarak pişirilebilir. Aynı zamanda çiğ olarak yenilen sebzeler arasındadır. Malzemeleriniz hazırsa, meme kanseri riskini azaltmasıyla bilinen fırında karnabahar kızartması tarifine başlayabiliriz.

Düşük kalorili ve sağlıklı karnabahar tariflerine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Karnabahar Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 1 karnabahar
  • 2 domates
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limon
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharı minik parçalara bölüp tuzlu ve limonlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Domateslerle sarı biberleri ince doğrayın.
  • Bir tavada zeytinyağı ile biber ve domatesleri 3 dakika soteleyin. Karnabaharları ilave edip 5 dakika daha kavurup ateşten alın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Yemeği yağlanmış fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 5 dakika daha pişirin.
  • Fırında karnabahar yemeğini, lazanya ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Fırında Karnabaharın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Karnabaharın çıtır olması için, haşlama suyuna limon ve tuz ekleyin.
  • Haşlama işlemi en fazla 15 dakika olmalıdır. Aksi takdirde karnabaharlar fazla yumuşak olur.
  • Karnabaharın orta boyutlarda olması gerekir. Küçük parçalar karnabaharın dağılmasına neden olacaktır.
  • Fırını önceden ısıtın ve karnabaharların yapışmaması için yağlı kağıt kullanın.

1 Porsiyon Fırında Karnabahar Yemeği Kaç Kaloridir?

Fırında karnabaharın bir porsiyonu, yaklaşık 65 kaloridir. Ara ve ana öğün olarak tüketebileceğiniz bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Daha fazla bilgi almak için, karnabaharın faydaları nelerdir yazımızı da okuyabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!