Balığın Yanına Ne Gider: Balık Yanında Yapabileceğiniz 16 Nefis Meze Tarifi

Balığın yanına ne gider? En lezzetli meze çeşitleri nelerdir? Balığın yanında yapabileceğiniz yemeğinizi tamamlayacak birbirinden kolay 16 nefis meze tarifi:
Balığın Yanına Ne Gider: Balık Yanında Yapabileceğiniz 16 Nefis Meze Tarifi
18 Ağustos 2023, 15:27

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte balık sezonu da açıldı. Hazır balığın en taze ve en bereketli olduğu zamandan geçerken, masalarınızı balık ve mezeler ile doldurmaya ne dersiniz? Kimi küçük balık sever, kimisi büyük balıkları tercih eder. Hangi balığı seçerseniz seçin, yanına çok yakışacağından emin olduğumuz bazı tarifler var. Izgarada, fırında, tavada kızartılarak sunulan balığın yanına ne yapsam diyenler için en lezzetli 16 meze tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Unutmadan, balık yemekleri sayfamızı buraya bırakıyor, en lezzetli balık çeşitlerine göz atmanızı öneriyoruz. İşte, balığın yanına çok yakışan 16 nefis meze tarifi:

  1. Fava

fava

Bakla sevmeyenleri bile kendine hayran bırakan fava, Ege ve Yunan mutfağının gözdesidir. Özellikle sahil kıyılarında yer alan balıkçı restoranları her masaya özenle yapılmış favaları dizer. Bu lezzeti evde hazırlamak yaklaşık 40 dakika sürmektedir. 

  1. Acılı Ezme

acılı ezme

Et ve balık yemeklerinin yanında en çok servis edilen mezelerden biri de acılı ezmedir. Yalnızca Türk mutfağında değil, Yunanistan, Makedonya ve Bulgaristan'da da tüketilir. Üstelik hazırlaması yalnızca 15 dakika.

  1. Haydari

haydari

Bir yandan yemek yerken, diğer yandan kahkahaların havada uçuşacağı bir masa hazırlamak istiyorsanız, masaya ilk koymanız gereken şey haydaridir. Çilingir sofralarının vazgeçilmezi olan haydariyi, yoğurt, sarımsak ve nane ile hazırlayabilirsiniz.

  1. Patlıcan Söğürtme

patlıcan söğürtme

Közlenmiş patlıcan ile hazırlanan söğürtme, nar ekşisi, sirke ve zeytinyağı ile zenginleştirilir. Özellikle Urfa ve Antep'te tüketilen patlıcan söğürtmenin balık yemeklerini tamamlayan bir lezzet olduğunu söylemeden geçemeyiz.

  1. Havuç Kızartması

havuç kızartması

En kolay hazırlanan meze çeşitlerinden biri de havuç kızartmasıdır. Rendelenen havuçlar yağda kavrulduktan sonra, yoğurt ve sarımsak ile buluşur. Geriye sadece bu lezzeti afiyetle yemek kalır.

  1. Şakşuka

şakşuka

Akdeniz'in mezelerinden biri olan şakşuka, lezzetiyle ismini şarkılarda geçirmeyi başarmıştır. Patlıcan, biber, domates sosu ve yoğurt ile hazırlanan şakşuka, her öğünde yenilebilecek enfes bir mezedir.

  1. Muhammara

muhammara


Közlenmiş biber ve salça ile hazırlanan muhammara, acının en tatlı halidir. Yapımında biber salçası, kırmızı biber ve pul biber kullanılır. Balığın yanında aperatif olarak sunulur.

  1. Ajvar Sos

ajvar sos

Kırmızı biber, domates ve patlıcan ile hazırlanan ajvar sos, hem meze olarak, hem de sos olarak tüketilebilir. Pişen balığın yanına bir kaşık ajvar sos ekleyerek yemek zevkinizi ikiye katlayabilirsiniz.

  1. Cevizli Tarator

cevizli tarator

Balık sofrası kurup da yanına tarator eklememek olmaz. 15 dakika gibi kısa bir sürede hazırlanan cevizli taratoru maydanoz ve limon ile zenginleştirebilirsiniz.

  1. Yeşil Mercimek Salatası