ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER BALIĞIN YANINA NE GİDER: BALIK YANINDA YAPABİLECEĞİNİZ 16 NEFİS MEZE TARİFİ

BALIĞIN YANINA NE GİDER: BALIK YANINDA YAPABİLECEĞİNİZ 16 NEFİS MEZE TARİFİ

Balığın yanına ne gider? En lezzetli meze çeşitleri nelerdir? Balığın yanında yapabileceğiniz yemeğinizi tamamlayacak birbirinden kolay 16 nefis meze tarifi:
Balığın Yanına Ne Gider: Balık Yanında Yapabileceğiniz 16 Nefis Meze Tarifi

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte balık sezonu da açıldı. Hazır balığın en taze ve en bereketli olduğu zamandan geçerken, masalarınızı balık ve mezeler ile doldurmaya ne dersiniz? Kimi küçük balık sever, kimisi büyük balıkları tercih eder. Hangi balığı seçerseniz seçin, yanına çok yakışacağından emin olduğumuz bazı tarifler var. Izgarada, fırında, tavada kızartılarak sunulan balığın yanına ne yapsam diyenler için en lezzetli 16 meze tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Unutmadan, balık yemekleri sayfamızı buraya bırakıyor, en lezzetli balık çeşitlerine göz atmanızı öneriyoruz. İşte, balığın yanına çok yakışan 16 nefis meze tarifi:



Balığın yanına ne gider sorusu sorulduğunda ilk akla gelen cevap elbette humustur. Nohut, tahin ve sumak ile hazırlanan humusu, bütün balık çeşitlerinin yanında servis edebilirsiniz.



Bakla sevmeyenleri bile kendine hayran bırakan fava, Ege ve Yunan mutfağının gözdesidir. Özellikle sahil kıyılarında yer alan balıkçı restoranları her masaya özenle yapılmış favaları dizer. Bu lezzeti evde hazırlamak yaklaşık 40 dakika sürmektedir. 



Et ve balık yemeklerinin yanında en çok servis edilen mezelerden biri de acılı ezmedir. Yalnızca Türk mutfağında değil, Yunanistan, Makedonya ve Bulgaristan'da da tüketilir. Üstelik hazırlaması yalnızca 15 dakika.



Bir yandan yemek yerken, diğer yandan kahkahaların havada uçuşacağı bir masa hazırlamak istiyorsanız, masaya ilk koymanız gereken şey haydaridir. Çilingir sofralarının vazgeçilmezi olan haydariyi, yoğurt, sarımsak ve nane ile hazırlayabilirsiniz.



Közlenmiş patlıcan ile hazırlanan söğürtme, nar ekşisi, sirke ve zeytinyağı ile zenginleştirilir. Özellikle Urfa ve Antep'te tüketilen patlıcan söğürtmenin balık yemeklerini tamamlayan bir lezzet olduğunu söylemeden geçemeyiz.



En kolay hazırlanan meze çeşitlerinden biri de havuç kızartmasıdır. Rendelenen havuçlar yağda kavrulduktan sonra, yoğurt ve sarımsak ile buluşur. Geriye sadece bu lezzeti afiyetle yemek kalır.



Akdeniz'in mezelerinden biri olan şakşuka, lezzetiyle ismini şarkılarda geçirmeyi başarmıştır. Patlıcan, biber, domates sosu ve yoğurt ile hazırlanan şakşuka, her öğünde yenilebilecek enfes bir mezedir.



Közlenmiş biber ve salça ile hazırlanan muhammara, acının en tatlı halidir. Yapımında biber salçası, kırmızı biber ve pul biber kullanılır. Balığın yanında aperatif olarak sunulur.