ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ PIRASALI TART

Pırasalı Tart

Nefis pırasalı tart nasıl yapılır? Vejetaryen menülerinde yer alan pırasalı tart ile sofralarınızda sağlıklı ve lezzetli besinlere yer verin.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pırasalı Tart Tarifi İçin malzemeler

  • 225 gr un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 115 gr kahvaltılık soğuk tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1.5 tatlı kaşığı soğuk su
  • 500 gr pırasa
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yumurta
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam muskat
  • 1 çay bardağı süt
  • 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Pırasalı Tart Nasıl Yapılır?

  • Unu bir kaba eleyip tuz ile harmanlayın. Soğuk tereyağını küp şeklinde doğrayıp una ilave edin. Hafifçe yoğurun.
  • Yumurta ve soğuk suyu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp buzdolabında en az iki saat bekletin.
  • İç malzeme için pırasaları temizleyip ince kıyın. Tuz ve karabiberi ekleyip hafifçe ovalayın. Zeytinyağını ısıtıp pırasaları kavurun.
  • Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Süt, yumurtalar, tuz ve muskatı bir kasede çırpın. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
  • Hamuru buzdolabından alıp yağlanmış tart kalıbına kenarlarını kaplayacak şekilde yayın. Hamurun kabarmaması için kürdanla birkaç yerinde tabanına tamamen değmeyecek şekilde delikler açın.
  • Üzerine önce pırasalı karışım sonra sütlü karışımı yayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!