Pırasalı Tart

Nefis pırasalı tart nasıl yapılır? Vejetaryen menülerinde yer alan pırasalı tart ile sofralarınızda sağlıklı ve lezzetli besinlere yer verin.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
1 saat
Pişirme
Süresi
45 dakika

Pırasalı Tart Tarifi İçin malzemeler
- 225 gr un
- Yarım çay kaşığı tuz
- 115 gr kahvaltılık soğuk tereyağı
- 1 yumurta
- 1.5 tatlı kaşığı soğuk su
- 500 gr pırasa
- Tuz
- Karabiber
- 2 yumurta
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam muskat
- 1 çay bardağı süt
- 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Pırasalı Tart Nasıl Yapılır?
- Unu bir kaba eleyip tuz ile harmanlayın. Soğuk tereyağını küp şeklinde doğrayıp una ilave edin. Hafifçe yoğurun.
- Yumurta ve soğuk suyu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp buzdolabında en az iki saat bekletin.
- İç malzeme için pırasaları temizleyip ince kıyın. Tuz ve karabiberi ekleyip hafifçe ovalayın. Zeytinyağını ısıtıp pırasaları kavurun.
- Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Süt, yumurtalar, tuz ve muskatı bir kasede çırpın. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
- Hamuru buzdolabından alıp yağlanmış tart kalıbına kenarlarını kaplayacak şekilde yayın. Hamurun kabarmaması için kürdanla birkaç yerinde tabanına tamamen değmeyecek şekilde delikler açın.
- Üzerine önce pırasalı karışım sonra sütlü karışımı yayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR